Snön ställde till det inför kvalrysaren

Arkivbild
Arkivbild
I morgon smäller det när Karlbergs BK tar emot Luleå på Stadshagen i den första av två avgörande kvalmatcher till division ett.
Men den plötsliga snön har ställt till det för Kungsholmens succélag.

I morgon, onsdag, gäller det. Då spelar Karbergs BK den första av två avgörande kvalmatcher mot division ett-laget IFK Luleå hemma på Stadshagens IP. Den som vinner dubbelmötet tar den åtråvärda platsen i nästa års division ett norra. Bedriften skulle vara Karlbergs största någonsin.

Tränaren Kalle Karlsson ser fram mot matchen.

– Man vet ju inte riktigt hur vi står oss mot ett division ett-lag. Men min uppfattning är att det är ett rejält snäpp upp. Vi får se hur bra de är.

Eftersom bortamålsregeln gäller är det fördel om Karlberg lyckas hålla nollan hemma på Stadshagen. Men Kalle Karlsson tänker inte få laget att backa hem helt.

– Vi får se hur vi formerar oss. Vi är ett spelförande lag och det är då vi är som bäst. Vi kommer att försöka spela vårt spel och får se hur vi klarar av det. Det brukar visa sig i början av matchen.

Enligt Kalle Karlsson har stämningen varit ”kanon” i succélaget inför matchen. Det trots att snön ställde till det för tränandet.

– Vi har inte kunnat kört alls på Stadshagen eftersom de slog av värmen efter matchen i lördags och det nu ligger ett snötäcke på planen. Vi hade turen att spelarna kunde träna redan fem på eftermiddagen då vi fick tid ute på Bosön. Annars hade vi inte kunnat träna alls, säger han.

Matchen spelas i morgon onsdag klockan 19.00