ANNONS

Hög stämning på derbyt när Bajen slog Gnaget

Fanny Lundberg, 11, bor granne med Kanalplan och hejar på Bajen. Hon kröp in genom ett hål i stängslet för att kunna följa matchen.
Fanny Lundberg, 11, bor granne med Kanalplan och hejar på Bajen. Hon kröp in genom ett hål i stängslet för att kunna följa matchen.
Stämningen var god och spänningen hög inför derbyt mellan Hammarbys och AIK:s damer på Kanalplan.
ANNONS

Asfalten var regnvåt men någon kvart innan matchen bröt solen fram, höstlöven glödde och tillströmningen av fans på gott humör var god. Bajen- och AIK-halsdukarna var legio. Och könsfördelningen i publiken var jämn.

John Göthner, 37, Nacka.

John Göthner kom med två killkompisar.

– Vi är alla uppvuxna här omkring och tycker att det är kul att det är ett uppsving för damerna i år, även om de ligger en serie längre ner. Jag tror det har mycket att göra med att Bajen officiellt har pushat lika mycket för damerna som för herrarna, sa han innan han slank in genom grindarna. 

Konflikterna mellan supporters och polis har präglat herrmatcherna. Av det märktes intet på Kanalplan.

– Jag tror det har att göra med att Kanalplan är mindre och mer familjär. Lite mer som det brukade vara på gamla Söderstadion. 

I trappan ner mot ingången stod Linnea Örnqvist och Linnea Holterud Olsson och delade ut flyers för att samla in pengar till damlaget.

ANNONS

Linnea Örnqvist, 20, och Linnea Holterud Olsson, 23,

– Förra året samlade vi ihop 10 000. Jag tror såklart på Bajen. De har skickliga spelare, sa Linnea Örnqvist som tror att Bajens damer kan ta hem hela serien om de får hålla sig friska och skadefria.

Alice och Bosse Ahlberg

– Jag följer ofta elitettan, säger Alice, som själv spelar fotboll. Det känns som att det avgörs i den här omgången, det är otroligt spännande eftersom Umeå och Uppsala också möts. Det står otroligt mycket på spel. Det är folkfest och superkul.

Hur det gick? Bajens damer vann med 2–1.

Hammarby ligger därmed fortfarande på andra plats efter Umeå. På tredje plats ligger Uppsala och AIK på fjärde. Umeå besegrade AIK med 0–2.