Min lokala hjälte

IK Frej stäms på miljonbelopp för Sam Johnson

Sam Johnson
Sam Johnson gick från Frej till Dif där han gjorde 8 mål våren 2016 och såldes till Kina.
När Djurgården sålde Sam Johnson till kinesiska Wuhan Zall fick hans tidigare klubb IK Frej flera miljoner kronor. Nu kräver Södertälje FK:s sportchef Tore Eliasson, som tog Johnson till Sverige, IK Frej på ett miljonbelopp.

–Allt är avtalat på papper, säger Klas Eliasson till Fotbollskanalen.

Han hävdar att han har rätt till en del av de sex miljoner kronor som Frej Täby ska ha fått när Sam Johnson lämnade Djurgården för KIna. Men Frej Täby bestrider kravet i sin helhet.

Förhandlingar har sedan pågått, men nu har Eliasson tröttnat och i torsdags lämnades en stämningsansökan mot IK Frej in.

”Kravet saknar grund”

– Det har förts vissa diskussioner som inte har resulterat i någon uppgörelse. Men vår absoluta bedömning är att det här kravet helt saknar grund, säger IK Frejs ordförande Per Magnusson till Fotbollskanalen.

På fotbollsplanen ser det ljust ut för IK Frej. I första träningsmatchen, borta mot allsvenska Jönköping Södra i lördags, blev det seger med 1–0 efter straffmål av Joakim Runnemo. Nästa match är IFK Norrköping, svenska mästare 2015 och allsvensk trea i fjol, borta på söndag.