Stark bortaseger för Tellus

Tuff bortamatch mot Ljusdal. Då blev Tellus först i allsvenskan med att besegra förra årets elitserielag. Söderortslaget vann en målsnål tillställning med 2–1.

Klassiska bandylaget Ljusdal åkte förra säsongen ur elitserien men har fått en bra start i allsvenskan norra. Tre raka segrar ger fansen hopp om att laget snabbt ska ta sig tillbaka till finrummet.

Men när Tellus i lördags besökte Idrottsparken i Hälsingland kom säsongens första förlust. Hemmalaget tog visserligen ledningen på straff i den 31:a minuten men kvarten senare kom kvitteringen. Precis innan halvtidssignalen ljöd lyckades Klas Nordström peta in det psykologiskt viktiga 1–1-målet.

Matchen skulle visa sig bli en tät tillställning men ett mål till skulle publiken få uppleva. Och det var gästerna som gjorde det. I den 65:e minuten tryckte Jonas Enander in det matchavgörande 2–1-målet på hörna och säkrade två fräscha poäng till bortalaget.

Tellus har nu två segrar och en förlust på de tre inledande matcherna och ligger med detta facit på sjätte plats i allsvenskan.