Starka insatser i SM av Skärgårdsstads SS

Philip Pers
Philip Pers tog silver i juniorklassen.
Skärgårdsstads SS hade fina framgångar när SM i vindsurfingklassen KonaOne avgjordes på Stora Värtan, Djursholm, i helgen. Anders Pers tog silver, och lika bra gick det för sonen Philip Pers i juniorklassen.

– Men den största bedriften var att han blev 12:a i den totala listan, med många etablerade seniorer bakom sig, säger Anders Pers.

I KonaOne startar alla, seniorer och juniorer, samtidigt och seglar samma bana.

KonaOne SM

Starten i KonaOne-SM. Foto: B.A. Photo

– Att tävla tillsammans och stå på startlinjen med mina söner är verkligen roligt, det är inte många seglingssporter som tävlar på det sättet. Och det är väldigt utvecklande för de unga att få mäta sig med seniorer, säger Anders Pers.

Vann tre av sju

I fjol vann Anders Pers SM-guld och det var målet i år också, men han fick se sig besegrad av hemmaseglaren Björn Holm, Djursholms Segelklubb.

– Det var fina vindar och vi seglade sju race totalt. Jag hade tre förstaplaceringar och det kändes väldigt bra ändå, säger Anders Pers.

Juniorerna levererade

I stället för eget guldjubel kunde han alltså glädja sig åt starka prestationer av klubbens juniorer, som alla placerade sig på övre halvan av det 45 seglare starka startfältet.

Vidar Nyström

Vidar Nyström. Foto: B.A. Photo

I juniorklassen blev det alltså silver för Philip Pers medan Vidar Nyström kom trea och Rasmus Pers fyra.

Rasmus Pers

Rasmus Pers. Foto: Anders Pers

Under säsongen har Skärgårdsstads SS tränat hårt med flera träningsläger och kappseglingar, bland annat VM som i år arrangerades i Båstad. Där kom Anders Pers på fjärde plats, den bästa placeringen han har haft på ett VM.