Starkt USM i Lycksele av Täby IS Skidor

Täby IS Skidor
Här är den stora truppen soM Täby IS Skidor skickade till årets USM i Lycksele.
Täby IS Skidor
Täbys bronstjejer Lisa Nystedt, Tove Karlsson och Ebba Karlsson på prispallen i USM.
Täby IS Skidor
Tre Täbyåkare på linje i USM.
Täby IS Skidor skickade den bredaste truppen i modern tid till USM i Lycksele i helgen. Och fina framgångar skördades – bland annat i form av ett guld, ett silver och två brons.

Redan på fredagen visade Täbys åkare fin form i det klassiska 7,5-kilometersloppet där den gemensamma prestationen gav guld i klassen Herrar 16.

Tjejerna i samma åldersklass visade upp sig i lördagens sprinttävling där Ebba Karlsson slutade på en sjundeplats och Lisa Nystedt kom på 18:e plats.

Spännande sprint

Herrarnas sprint var spännande in i sista stavtaget och Calle Rune knep ett silver medan Måns Skoglund slutade femma.

Ytterligare medaljer hämtades hem på söndagen i stafetten, där både killarna (Calle Rune, Måns Skoglund och David Borg) och tjejerna (Lisa Nystedt, Ebba Karlsson och Tove Karlsson) överträffade sina egna förväntningar och tog varsin bronsplats.

Täby IS Skidor: Lisa Nystedt, Tove Karlsson, Ebba Karlsson

Lisa Nystedt, Ebba Karlsson och Tove Karlsson efter bronset i stafetten.

”Det är helt galet”

– Det är helt galet. Först ett lag-guld på fredagen, sedan att både jag och Calle var med i toppstriden på sprinten, och nu det här, säger Måns Skoglund.

– Det sporrar så klart att mäta sig med Sveriges bästa åkare och ingen av oss hade kunna tro att det skulle gå så bra – även om man alltid hoppas, säger Calle Rune.

Calles pappa Peter Rune, även tränare för TIS-truppen tillsammans med Anders Lavén och ordförande i klubben, menar att den stora bredden har bidragit till de starka resultaten.

DM i Täby i helgen

– Och vad kul för ungdomarna att de, trots knappa förutsättningar, själva ser att de kan mäta sig med de klassiska klubbarna ute i landet, säger PeterRune.

Nu till helgen, 17–18 februari, avgörs DM på Täby Konstsnöspår och där är Täbys åkare favoriter i många klasser, även om klubbar som Sundbybergs IK och Nacka Värmdö har goda förutsättningar att hävda sig väl i flera klasser.