ANNONS

Tung start för Ricoh – sju raka förluster

Henrik Olsson
Henrik Olsson gjorde två av Ricoh HK:s 20 mål mot IFK Kristianstad.
Ricoh HK har haft en jobbig säsongsstart i Handbollsligan. Tisdagens förlust, 20–26, mot IFK Kristianstad inför 872 åskådare hemma i Solnahallen innebär att Ricoh har inlett med sju raka förluster.
ANNONS

Vi kommer in i faser i matcherna som blir för dyrbara. Alla lag spelar lite sämre i någon period av matchen men vår kostar för mycket i baklängesmål och poäng. Det som blir utmaningen nu är att identifiera detta snabbt under matchen och ha lösningen nära till hands. Vi jobbar på det! säger Ricoh HK:s huvudtränare Martin Boquist till klubbens hemsida.

Matchen mot IFK Kristianstad var på förhand en svår uppgift. Skåningarna är serieledare och regerande svenska mästare. Ändå hängde Ricoh länge med bra. I halvtid stod det 13–15 på resultattavlan. Men i andra halvlek gick gästerna ifrån och det blev förlust för Ricoh med 20–26.

Tre mål av 18-åring

Bäste målskytt i Ricoh var Andreas Lang (5), följd av Pavle Karacic (3) och blott 18-årige Andreas Windahl (3).

En ny chans att bryta trenden kommer på lördag då Ricoh möter Lugi HF borta. Nästa match hemma i Solnahallen spelas den 20 oktober då Ricoh tar emot ännu ett gäng skåningar – Malmö HK.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Solna direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.