Tung start för IK Frej i superettan: ”Stämningen är helt ok ändå”

Hjalmar Ekdal inför Frejs start i superettan 2019
Hjalmar Ekdal tycker att IK Frejs spel ser bättre ut än vad resultaten visar.
Tre matcher, tre förluster, noll gjorda mål, sju insläppta mål, två röda kort och sist i serien. Det är IK Frejs facit så här långt av årets upplaga av Superettan.
– Det är klart att det inte bara är otur, tabellen ljuger ju aldrig, säger Hjalmar Ekdal.

Är detta talande för hela säsongen eller när kommer vändningen Frej? Mitt i Täby tog ett snack med mittbacken, Hjalmar Ekdal om läget i laget.

– Stämningen är helt ok ändå. Jag skulle säga att resultaten inte speglar våra insatser. Vi har haft lite otur med röda kort och hade vi inte fått dem hade vi nog kunnat få med oss någon poäng från båda matcherna tror jag. Det är små marginaler som avgör, säger 20-åringen.

Så är det bara otur eller är det något som saknas?

– Det är klart att det inte bara är otur, tabellen ljuger ju aldrig. Jag skulle säga både och, vi har gjort noll mål och det är ju inte otur. Vi är för dåliga där men det finns nåt bra i vårt spel som kommer kunna ge oss lite mål så jag är inte jätteorolig.

Hur ser du på din egen start?

– Jag tycker att det har varit en stabil start. Det är aldrig bra att släppa in så många mål men med en man mindre är det inte lätt att försvara. Men jag är väl nöjd med min start.

Och till sist, när kommer första Frejvinsten?

– Den kan mycket väl komma på måndag. Hoppas att det kommer mycket folk till matchen.

På annandag påsk (måndag) får Frej återigen chansen att ta säsongens första poäng. Då möter klubben Öster hemma på Vikingavallen med start klockan 17.30.

Hjalmar Ekdal inför Frejs start i superettan 2019

Hjalmar Ekdal hoppas på seger mot Öster på annandag påsk. Foto: Stefan Källstigen