ANNONS

Nu startar Tiokampen 2018

Tiokampen
Maria Wagner i mitten, med några av fjolårets pristagare i tiokampen.
För 58:e gången ordnar föreningen Tiokampen i år tävlingar för Väsbyungdomar i tio olika grenar. Först ut är grenen bollsport som genomförs nästa lördag, den 20 januari.
ANNONS

Tiokampen har ordnat tävlingar för barn och unga i Väsby sedan 1961. Man tävlar i olika åldersklasser, från 9 år och uppåt.

Ambitionen är att så många som möjligt ska vara med. Alla som är med i minst sju av de tio grenarna får pris på den stora prisutdelningen som äger rum i november varje år.

335 fick medalj i fjol

I fjol lyckades 335 ungdomar med detta, och fick ta emot pris och medalj av Maria Wagner som var prisutdelare 2017.

Maria Wagner är uppvuxen i Väsby och har själv varit med i Tiokampen som liten. I dag är hon bland de bästa i världen i både swimrun och multisport.

Maria Wagner

År 2015 vann Maria Wagner swimrun-VM i mixedklassen tillsammans med Staffan Björklund,.

Tiokampen har som mål att ha fler pristagare i november 2018 än i fjol. Man hoppas på att de som varit med tidigare kommer tillbaka, och att det blir extra många i nybörjargruppen.

Kända prisutdelare

Varje år försöker föreningen hitta en känd svensk idrottsprofil, som har tävlat på världsnivå, som vill komma till Väsby och vara prisutdelare.

Bland tidigare prisutdelare finns exempelvis Mats Sundin (ishockey), Henrik Lorendahl (innebandy), Danijela Rundqvist (ishockey) och Mattias Sunneborn (friidrott).

ANNONS

Grenarna i tiokampen är bollsport, skridsko, frågesport, orientering, terränglöpning, kulstötning, längdhopp, löpning, cykel och simning.

Sex bollsporter i första grenen

Första grenen är alltså bollsport den 20 januari i Vilunda sporthall. Där ingår basket, bangolf, boule, fotboll, handboll och innebandy. Poäng beräknas för fem tävlingsbollar i varje gren och baseras på var bollen placeras i ett mål.

Gren nummer två är skridsko som avgörs i ishallen i Vilunda den 17 februari. Sista gren är simning den 16 oktober, och prisutdelninegn 2018 sker den 17 november.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Upplands Väsby direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.