Nu startar F&S årets utesäsong – gratis parkträning för alla

F&S Sollentuna
Cirkelgympass med Edsviken i bakgrunden.
I nästa vecka startar säsongens utomhusträning med Friskis&Svettis på allvar i Edsbergsparken där det blir gratis gympapass, yoga, cross och offroad.

– Vi har haft uteträningen i över tio år och den brukar vara väldigt populär. Alla är ju välkomna – barn, ungdomar och äldre, säger Lottie Andersson, kommunikationsansvarig på Friskis&Svettis i Sollentuna.

F&S Sollentuna parkträning

Alla är välkomna till gratis parkträning med Friskis&Svettis Sollentuna. Foto: Sissi Saller

De klassiska gympapassen startar den 2 juni i Edsbergsparken och pågår sedan varje söndag, med start klockan 17, ända till den 25 augusti. Yogapassen är också i parken, på lördagar klockan 10.

Cross och offroad har redan startat i parken

– Men ta alltid en titt i schemat som finns på vår hemsida för säkerhets skull. Pass kan ställas in om det är för regnigt eller om ledaren blir sjuk eller så, säger Lottie Andersson.

I parkträningen finns även passen cross och offroad som är onsdagar 18.30 och lördagar 09.30.

F&S parkträning sollentuna

Offroad, ett militärinspirerat träningspass, med Friskis&Svettis i Edsbergsparken. Foto: Sissi Saller

– Och de har redan startat och pågår hela augusti ut. Cross är funktionell styrketräning där man arbetar med kroppen i olika stationer. Offroad är ett slags militärträning. Man kan bli skitig, särskilt om det är sådant väder, säger Lottie Andersson.

Löpning och cykling med F&S också gratis

Utöver parkträningen ingår även löpning och cykling i utomhusträningen som Friskis&Svettis erbjuder gratis.

Löpningen pågår i cirka en timme och är fyra söndagar – 26 maj till 16 juni – med samling klockan 17 vid F&S-containern i Edsbergsparken.

Långcykling på söndagar

Cyklingen är ny för året i F&S-schemat och pågår onsdagar (18.00) och söndagar (09.00) till den 5 juni, med samling vid fotbollshallen i Norrviken.

– På onsdagarna cyklar de i ett par timmar, cirka 4,5 mil. Söndagarna blir det lite längre, 6,5 till 11 mil. Man ska ha egen cykel och hjälm är obligatoriskt, säger Lottie Andersson.

F&S sollentuna

Gympapass med Friskis&Svettis Sollentuna i Edsbergsparken. Foto: Sissi Saller

Fullständig schema finns på Friskis&Svettis hemsida.