ANNONS

Stefan Karlsson ska stoppa serieraset

Vallentuna BK fotboll tränades 2011 av fyra tränare.

I Stefan Karlsson, närmast från Akropolis IF, har klubben hittat tränaren som ska stoppa serie­raset.
ANNONS

VBK har fallit två fotbollsdivisioner på lika många säsonger. En orsak till raset genom division 3 under fjolåret var tränarröran. Laget tränades i tur och ordning av Christer Mattiasson, Daniel Lundkvist, Nikos Nikopoulos och Kenneth Lundberg.

I snitt var de tränare under sju omgångar, med Lundkvist som endast överlappande spelande tränare.

Stefan Karlsson kommer­ från ett något mindre rörig säsong i Akropolis IF. 42-åringen, med fotbollsrötter i Täby IS, inledde 2011 som assisterande till Thom Åhlund. När Åhlund gick och Järvaklubben kallade hem Nikos Nikopoulos från VBK, fick Karlsson en radikalt förändrad tränarroll.

– VBK:s ledning talar om kontinuitet och även om de hade fyra tränare i fjol så har jag ingen anledning att betvivla det. Att VBK står inför en inspirerande uppgift är också första intrycket jag fått av truppen, säger Stefan Karlsson.

Han hade tränat Täby IS i tre år innan han gick till Akropolis. Han arbetar som säljare i Arninge, nästgårds med nye assisterande VBK-tränaren Sven-Erik Röst, och har vissa förkunskaper om sin nya trupp. Bland annat att många har gjort störtdykningen från tvåan till fyra.

Vilken är prioriteringen, stoppa blödningen eller direkt ta sikte tillbaka mot division 3?

– Styrelsen säger tillbaka till trean. Jag upplever att de är öppna med misstagen som gjorts de senaste åren och att de är inställda på att vända kurs. Men det handlar också om att stoppa blödningen. Även om flera spelare var med i division 2 och ännu är unga så kommer division 4 inte att vara enkelt. Jag har förstått att många är revanschsugna och hoppas att de är beredda att göra jobbet som krävs, säger Stefan Karlsson.

På spelarsidan har det varit lite vilda västern i vinter. Spelare har försvunnit, men det har även duggat in hemvändare. Navid Hague och Ali Veseli har återvänt från MOIF och David Svensson har nystartat efter ett sabbatsår.

ANNONS