Skurus stenhårda attityd knäckte Sävehof

Skurus lagkapten Madeleine Östlund har guldvittring (arkivbild).
Skurus lagkapten Madeleine Östlund har guldvittring (arkivbild).
Skuru IK lyckades äntligen rubba Sävehof. 23–19-vinsten i Eriksdalshallen på måndagskvällen innebär att det står 1–1 i SM-semifinalen i handboll.
Match nummer tre spelas i Göteborg på lördag.

Attityd.

Det är enligt Skuru IK:s tränare Patrik Svarvén ordet som ligger bakom scenförändringen i SM-semifinalen i handboll. Efter förlust med 22–34 borta mot IK Sävehof i den första matchen blev det Skuruvinst med 23–19 i Eriksdalshallen i går måndag.

– Vi visade en helt annan attityd igår. Och laget med den bästa attityden vinner ofta i den här sporten som är tuff och cynisk.

Taktikändring på gång

Semifinalen spelas i bäst av fem matcher. På lördag går match nummer tre i Göteborg. Den 17 maj står Skuru för värdskapet, det är ännu oklart om det blir i Nacka bollhall eller Eriksdalshallen. En eventuell femte och avgörande drabbning spelas i Göteborg den 21 maj.

– Nu är det bara att ta nya tag inför lördagens match, säger Patrik Svarvén. Sävehof lär ändra sin taktik och det kommer även vi att göra.

Guldsugen lagkapten

Svarvén är optimist. Det delar han med Skurus lagkapten Madeleine Östlund.

När Lokaltidningen Mitt i pratade med henne i början av säsongen var det bara SM-guld som gällde. Hon var inne på att Sävehofs dominans skulle brytas.
– Sävehof är ett väldigt bra lag med mycket rutin och flera vinnarskallar. Men jag tror absolut vi kan ta dem!

Går Skuru till finalen i Malmö lördagen den 27 maj väntar segraren i semifinalmötet Lugi HF-Höörs HK H65.

Skuru måste göra allt rätt för att vinna

Spöket från Göteborg

Kaptenen styr mot SM-guld