Kubba med Stephan vid Enebybergs IP i morgon

Stephan Wilson efter att ha genomfört Vasaloppet. I maj ska han springa Göteborgsvarvet.
Stephan Wilson efter att ha genomfört Vasaloppet. I maj ska han springa Göteborgsvarvet.
Enebybergs IP
Enebybergs IP.
I morgon lördag klockan 9 är det dags för Enebybergs IF:s distanspass i samarbete med Göteborgsvarvet. Den här gången gästas EIF av SVT:s Stephan Wilson som en del av hans programserie ”Uppvarvningen” som produceras till förmån för Ung Cancer.

–  Jag är stolt och glad över att min nästa utmaning inte bara kommer att utveckla mig, utan också göra världen lite bättre. Det är med stor inspiration jag tar mig an det här uppdraget, säger Stephan Wilson.

Han har jobbat som programledare för barn-och ungdomsprogram på SVT och gjorde förra året serien ”Stephans Klassiker” där han gick från otränad motionär till att genomföra En Svensk Klassiker.

Samlar pengar till Ung Cancer

För ett par veckor sedan startade Göteborgsvarvet en ny programserie, kallad ”Uppvarvningen”, av och med Stephan Wilson till förmån för Ung Cancer.

Allt sänds med Facebook som huvudplattform. Tittarna får följa med Stephan på sin resa via filmepisoder, inlägg, videodagböcker och Facebook live.

Löpare och publik kan integrera i sociala medier med Stephan och olika gäster under programseriens gång. De kommer även att få ta del av Stephans egen träningsresa mot Göteborgsvarvet och det finns möjlighet att starta egna insamlingar som också kan fyllas på med delmål under hela säsongen, för att genera medel till Ung Cancer.

Ingen engångsföreteelse

I morgon, den 10 februari, är det alltså EIF som får besök av Stephan. Alla är välkomna att följa med Stephan och EIF Löpning på ett distanspass i vinterkylan.

Löpningen pågår cirka en timme i lugn fart. Alla kan hänga med, lovar EIF. Alla som vill vara med samlas vid starten på elljusspåret i anslutning till Enebybergs IP. Efteråt bjuder EIF på sportdryck och kexchoklad.

Passet i morgon är långt ifrån en engångsföreteelse. Varje vecka håller EIF Löpning gemensam löpträning för alla. Lördagar klockan 9 är det ett lugnt distanspass. Och torsdagar klockan 19 kör man någon form av pulshöjande pass, ofta i form av intervaller. Samling är alltid vid starten för elljusspåret.