ANNONS

Daniel Sterner om peppen till Näslund inför segerstraffen

Daniel Sterner efter straffdramat där lagkompisen Hugo Näslund satte den och fixade biljetten för Täby FK till division 1.
Daniel Sterner blev fälld och firade efter att lagkompisen Hugo Näslund satte straffen och fixade biljetten för Täby FK till division 1.
Daniel Sterner hyllar straffhjälten Hugo Näslund och avslöjar vad han sa till honom när känslorna stormade efter kapningen.
– Det blev mycket känslor. Det var mycket som stod på spel.
ANNONS

Forwarden Daniel Sterner blev kapad i Sundbybergs straffområde när han desperat försökte skapa en sista målchans på övertid. En vinst skulle innebära serieseger och avancemang till division 1.

– Vi har avgjort många matcher i slutet. Men man kände lite i slutet här att vi får ta det här nästa hemmamatch, säger Daniel Sterner om straffavgörandet som kom i 92:a minuten.

Sterner: ”Jag var riktigt nervös”

Han beskriver att Sundbyberg var riktigt tjuriga när han hade snott bollen från vänsterbacken och domaren blåste för straff till Täby FK.

– Det blev mycket känslor. Det var mycket som stod på spel.

Det var redan uppgjort att Hugo Näslund skulle slå första straffen för Täby FK ifall möjligheten dök upp. Flera gula kort delades ut till gästerna av domaren. Deras målvakten lyckades också snacka sig till ett gult kort innan det var dags för honom att kliva fram.

– Jag var riktigt nervös. Jag tror inte att jag hade varit redo att ta straffen där och då. Det var mycket känslor och jag hade precis blivit fälld. Vi hade också lite tappat hoppet, säger Daniel Sterner.

Hugo Näslund i Täby FK hyllas av fans och tränare efter straffdramat.

Hugo Näslund i Täby FK hyllas av fans, lagkompisar och tränare efter straffdramat. Foto: Royne Rösselhart

Sterners och Näslunds pepp inför straffen

Lokaltidningen Mitt i kan nu avslöja vad Daniel Sterner sa till Hugo Näslund när han lämnade över bollen inför den numera historiska straffen.

ANNONS

– Jag sa åt min kompis Hugo att ”Nu skjuter du upp oss i division 1” och så gav jag honom bollen. Då sa han ”Det gör jag” och det gjorde han.

Daniel Sterner firar med bubbel efter att Täby FK blev klara för avancemang till division 1. (21 sept 2019, privat bild)

Daniel Sterner firade med bubbel efter att Täby FK blev klara för avancemang till division 1. Foto: Viktor Olsson.

Straffhjälte – men inte flest mål

Daniel Sterner är precis som Hugo Näslund en av Täby FK:s mest tongivande spelare och drömmer om att den imponerande seriesegern ska öppna dörrar. Så vem är poängkung i den interna ligan?

– Jag har gjort 15 mål och Hugo 13 mål. Så än leder storebrorsan, säger 23-årige Daniel Sterner, som är ett år äldre än Näslund.