ANNONS

NHL-stjärnan startar hockeycamp i Botkyrka

Mika Zibanejad passade på att ge några goda råd under besöket i Ishuset i Tumba.
Mika Zibanejad passade på att ge några goda råd under besöket i Ishuset i Tumba.
Mika Zibanejad träffade flera hockeyungdomar under besöket i Ishuset i Tumba.
Mika Zibanejad träffade flera hockeyungdomar under besöket i Ishuset i Tumba.
NHL-proffset Mika Zibanejad är på snabbvisit i Stockholm. I onsdags besökte han Ishuset i Tumba för att lansera sitt eget hockeyläger som arrangeras i tre ishallar i Botkyrka i sommar.
ANNONS

Den 25-årige stockholmaren Mika Zibanejad bor numera i New York där han är ett firat NHL-proffs i stadens hockeylag Rangers.

Han passade på att åka till Stockholm denna vecka eftersom det var ett kort uppehåll i NHL. En anledning är att hans bror Monir fyller år. Och så besökte Zibanejad Ishuset i Tumba på onsdagen där han träffade hockeyungdomar.

Hockeyläger i Botkyrka

Han lanserade ett nytt projekt som arrangeras i tre ishallar i Botkyrka den 4-9 augusti i sommar. Namnet: Sports Heart Zibanejad Hockey Camp. Det är ett hockeyläger öppet för alla barn och ungdomar i åldrarna 7-15 år. Medarrangör är Sports Heart.

Det blir ispass med Mika Zibanejad och andra hockeystjärnor och instruktörer som tränar NHL-proffs på somrarna.

Vill inspirera unga

– Vårt team kommer att besöka skolor och berätta om möjligheten att gå på lägret, säger Zibanejad. Min pappa är från Iran och min mamma från Finland så att försöka sprida ishockey till ungdomar som annars inte naturligt kommer i kontakt med sporten tycker jag känns viktigt.

Fler sporter på campen

13 andra idrotter finns på Sports Heart Camp i Botkyrka. Det gör att hockeylägrets deltagare får möjlighet att prova på andra idrotter.

– Jag spelade länge fotboll och tennis parallellt med ishockeyn vilket jag haft stor nytta av, säger Mika Zibanejad. Därför tror jag det är viktigt att inte fastna i en sport för tidigt, så jag rekommenderar alla att utöva många sporter.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Botkyrka Salem direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.