NHL-stjärnor intar Järfälla ishall

Niclas kronwall
Niclas Kronwall lämnade Sverige för NHL redan 2003. Han började spela i Järfälla HC.
I morgon fredag är det dags för Kronwall Stars i Järfälla ishall. Precis som tidigare år har Niklas Kronwall, med JHC som moderklubb, samlat ihop ett starkt gäng med NHL-stjärnor i sitt lag som spelar match mot Järfälla HC:s A-lag.

– Han har fått ihop ett fullspäckat lag. Det är fri entré och det kommer att bli fullt på läktarna också, över 1 000 pers, säger Andreas Mindell, team manager i JHC:s A-lag.

Förra året vann Kronwall Stars med 15–3 i matchen som spelas i två perioder.

Stjärntätt i Kronwall Stars

– Det brukar bli ungefär de siffrorna. Men för oss är det kul ändå, och bra att komma igång med säsongen. Redan nästa vecka börjar träningsmatcherna, säger Andreas Mindell.

Niclas kronwall

Under veckan har hockeylägret Kronwall Camp pågått i ishallen. Niclas Kronwall var på plats och passade på att signera sitt spelarporträtt i korridoren.

Utöver Niklas Kronwall själv, som spelar för Detroit Red Wings i NHL, ställs JHC mot bland andra William Nylander, Marcus Krüger, Johnny Oduya, Rickard Rakell, Carl Hagelin och Gabriel Landeskog. NHL-stjärnornas mål vaktas av Mikael Tellqvist, som även han inledde hockeykarriären i JHC.

Chans att få autografer

Klockan 14 öppnar aktivitetsområdet utanför ishallen där det blir prickskytte, hoppborg, grillning, tävlingar och lotterier med mera.

16–17.30 är alla NHL-spelarna på plats för autografskrivning.

Klockan 17.45 spelas en knattematch.

Och klockan 18.40 är det nedsläpp i dagens huvudattraktion – matchen mellan Kronwall Stars och Järfälla HC.