Stjärnor och motionärer trotsade regnskurarna

Stockholm City Cup
Det gäller att hitta rätt.
905 deltagare – landslagsstjärnor, ungdomar och motionärer – kom till start när etapp 2 av sprintorienteringstävlingen Stockholm City Cup avgjordes i Sundbyberg på onsdagskvällen.

– Det var fantastiskt tyckte vi som arrangerade. Själv var jag igång från 06 på morgonen till efter 22 på kvällen, men allt löste sig, säger Jan Falk, tävlingens arenachef och styrelsemedlem i Sundbybergs IK:s orienteringssektion.

Stockholm City Cup

905 deltagare kom till Golfängarna för etapp 2 av Stockholm City Cup.

Lokaltidningen Mitt i berättade inför tävlingen att flera landslagssess skulle dyka upp på Golfängarna och delta i Stockholm City Cup som arrangeras av Sundbybergs IK och Södertörns OK. Och stjärnorna levererade, trots att de var lite slitna efter helgens världscuptävlingar i Finland.

Landslaget levererade

OK Ravinens Helena Jansson vann damernas tävlingsklass med 43 sekunders marginal – en hel del när det gäller sprint – till tvåan Catherine Taylor, Södertörns OK.

Och i herrklassen vann Jonas Leandersson, Södertälje-Nykvarn, 35 sekunder före tvåan Håkon Jarvis Westergård från Järla.

Halt utmed banan

Det regnade en hel del under dagen, men under själva tävlingen kom bara några skurar. Dock var det bitvis blött och halt utmed banan.

Stockholm City Cup

Stockholm City Cup avgörs med den tredje och sista etappen på onsdag.

– Vid vägvalet inför den sista kontrollen stod vi och plåstrade om några som hade halkat på en berghäll och slagit sig, säger Jan Falk.

Sundbybergs IK uppmanade alla sina egna medlemmar som är 20 år eller yngre att delta i tävlingen, men även flera äldre Sundbybergare stod på startlinjen.

Etapp tre på onsdag

– Två av våra medlemmar över 80 år ställde upp, Rune Carlsson och Sonja Sundell. Rune hade dessutom varit med och jobbat hela dagen, han plockade säckar fulla efter Canadagässen som skitat ner på ängen, och sprang sedan loppet på kvällen, säger Jan Falk.

Den tredje och sista deltävlingen i Stockholm City Cup avgörs på onsdag, den 7 juni, i Tanto.