Stjärnorna från Rissne besöker Grönkullacupen

Alexander Milosevic och Carl INgels
Alexander Milosevic och Carl Ingels.
I morgon är det dags för Grönkullacupen för barnen i årskurs 3 i Sundbyberg. Fem skolor skickar mixade fotbollslag lag till Rissne IP. Stjärnor som Alexander Milosevic och Stefan Silva, båda uppvuxna i Rissne, kommer förbi och hejar.

– Det är andra året vi kör cupen, och det blev succé i fjol, säger Carl Ingels, fritidspedagog på Grönkullaskolan och initiativtagare till cupen.

Utöver Grönkullaskolan deltar Lilla Albyskolan, Duvboskolan, Örskolan och Kymlingeskolan. 7-mannalagen består av både tjejer och killar, och för att cupen ska hinna spelas är det max två lag per skola.

Skapar sammanhållning

– De går sista året på fritids nu och det gäller att hitta aktiviteter de gillar. Det kan vara fotboll, ridning, schack eller vad som helst. I den här cupen skapar vi sammanhållning och vi-känsla – alla ställer upp för varandra oavsett var man kommer ifrån – och det kan väcka barnens intresse för att spela fotboll, säger Carl Ingels.

Vilka vann i fjol?

– Då kom Grönkullaskolan både etta och tvåa. Vi tänker väl försöka fortsätta på den linjen.

Cupen startar klockan 9.15 och finalen spelas omkring klockan 14. Vid 13-tiden kommer flera lokala fotbollsprofiler att dyka upp på Rissne IP.

Rissnes stjärnor dyker upp

Både Stefan Silva, i dag proffs i Italien, och Alexander Milosevic, som spelar i Tyskland, är uppvuxna i Rissne och har Rissne IF som moderklubb.

Tidigare AIK-stjärnan, Nabil Bahoui, i dag proffs i Tyskland, kommer till Rissne IP den 2 juni.

Dessutom kommer tidigare AIK-stjärnan Nabil Bahoui, även han i Tyskland i dag, och eventuellt AIK:s Daniel Sundgren och tidigare AIK-spelaren Magnus Eriksson som i dag spelar för Djurgården.