ANNONS

Stjärntätt på galan Spåret 100 i Sätra på måndag

Spårvägen gala Sätra
Mikael Appelgren, J-O Waldner, Fabian Delryd, Moa Hjelmer i fiket i Sätra Friidrottshall.
På måndag, den 4 februari, kryllar det av stora stjärnor då Spåret 100 avgörs i Sätra Friidrottshall. Galan är en del av det 100-årsjubileum som arrangörsklubben Spårvägen FK firar med pompa och ståt.
ANNONS

– I många år har vi i Spårvägen arrangerat inomhustävlingen Raka Spåret som varit ett bra tävlingstillfälle för den svenska senioreliten på nivån under de allra bästa. Inför 2019 och vårt 100-årsfirande ville vi satsa på något extra, säger David Fridell, styrelseledamot i Spårvägens FK.

Årets gala har Folksam Grand Prix-status, och det är första gången friidrottens elitserie arrangerar en deltävling inomhus.

– Vi ser fram mot grymma tävlingar, säger David Fridell.

”Kul att tävla i hallen där jag tränar till vardags”

Två av de många stora namnen, höjdhoppskometen Fabian Delryd från Täby Friidrott och Spårvägens egen 400-metersstjärna Moa Hjelmer, var på plats i Sätra när klubben hade presskonferens inför måndagens gala.

– Det går bra på träning nu och det ska bli kul att tävla i hallen där jag tränar till vardags, säger Moa Hjelmer.

Äpplet och J-O också på plats

Andra namn som dyker upp på Spåret 100 är bland andra fjolårets 800-metersraket Andreas Kramer, svenska rekordhållerskan i stavhopp Angelica Bengtsson, längdhopparen Michel Tornéus och medeldistansstjärnan Hanna Hermansson.

Med på presskonferensen i Sätra var även bordtennisgiganterna Jan-Ove Waldner och Mikael ”Äpplet” Appelgren, som representanter för en av många andra sektioner i alliansföreningen Spårvägen.

AIK, Bajen och DIF måste gå samman för att matcha Spåret

– Vi i Spårvägen är inte bara bäst utan överlägset bäst i Sverige när det gäller antalet SM-guld. Och hur ska man annars mäta framgång? frågade sig Anders Johrén, styrelseledamot i Spårvägen FK och redaktör för tegelstenen ”De första 100 åren – Spårvägen Friidrott 1919–2019” som kommer nu lagom till 100-årsdagen den 22 februari.

Totalt har Spårvägen sopat hem 775 SM-guld, junior- och veteranguld ej inräknade. Tvåa i Sverige är Örgryte IS med 640 SM-guld.

ANNONS

– Och här i stan måste AIK, Djurgården och Hammarby slå ihop alla sina SM-guld för att ha en chans att matcha oss, säger Anders Johrén.

Spåret 100 direktsänds i tv

Huvudtävlingarna i Spåret 100 startar klockan 19 och galan direktsänds i TV12. Utöver större delen av den svenska eliten hoppas Spårvägen FK även kunna locka flera internationella stjärnor på jakt efter kvalitativa tävlingar.

ANNONS