ANNONS

Allsvenskan: Spelarnas bästa publikminnen

Elliot Käck, 26, back, Djurgården.  ”Det är stödet som vi på läktarna gav Djurgården under SM-guldåren 2002, 2003, 2005. Ett annat starkt minne är när jag såg Manchesterderby mot City. Jag är United-supporter och det var en häftig publikinramning.”
Elliot Käck, 26, back, Djurgården. ”Det är stödet som vi på läktarna gav Djurgården under SM-guldåren 2002, 2003, 2005. Ett annat starkt minne är när jag såg Manchesterderby mot City. Jag är United-supporter och det var en häftig publikinramning.”
Kenneth Höie, 36, målvakt, Djurgården.  ”Ett speciellt minne från matchen mot Helsingborg på Tele2, 2013. då publiken mer eller mindre vrålade fram 2-1-målet. Det var ett enormt tryck och ljudvolym.”
Kenneth Höie, 36, målvakt, Djurgården. ”Ett speciellt minne från matchen mot Helsingborg på Tele2, 2013. då publiken mer eller mindre vrålade fram 2-1-målet. Det var ett enormt tryck och ljudvolym.”
Amadou Jawo, 31, anfallare, Djurgården.  ”Mitt starkaste minne är från San Paolo-stadion i Neapel. Trots Napolis fanatiska fans är den Europa League-matchen ett minne för livet.”
Amadou Jawo, 31, anfallare, Djurgården. ”Mitt starkaste minne är från San Paolo-stadion i Neapel. Trots Napolis fanatiska fans är den Europa League-matchen ett minne för livet.”
Daniel Sundgren, 25 år, back, AIK  ”’Time for heroes’-tifot 2007 var mäktigt. Jag upplevde det som åskådare på Råsunda, och det användes även innan vår juniorfinal samma år.”
Daniel Sundgren, 25 år, back, AIK ”’Time for heroes’-tifot 2007 var mäktigt. Jag upplevde det som åskådare på Råsunda, och det användes även innan vår juniorfinal samma år.”
Nils-Eric Johansson, 36 år, back, AIK  ”Jag har kommit publiken ganska nära så det finns många. Närmast tänker jag på Gefle borta i fjol, mycket AIK:are på plats, enorm stämning, vi avgjorde i slutet och stod kvar länge och sjöng tillsammans.”
Nils-Eric Johansson, 36 år, back, AIK ”Jag har kommit publiken ganska nära så det finns många. Närmast tänker jag på Gefle borta i fjol, mycket AIK:are på plats, enorm stämning, vi avgjorde i slutet och stod kvar länge och sjöng tillsammans.”
Per Karlsson, 30 år, back, AIK  ”Det första jag kommer att tänka på är planstormningen 2009. I år är det sju år sedan, men det är ett fint minne som fortfarande hänger kvar.”
Per Karlsson, 30 år, back, AIK ”Det första jag kommer att tänka på är planstormningen 2009. I år är det sju år sedan, men det är ett fint minne som fortfarande hänger kvar.”
Kennedy Bakircioglu, 35, mittfältare, Hammarby.  ”När slutsignalen mot Jönköping går 2014 och vi tar steget upp till allsvenskan är ett fint minne, fina bilder, när folk springer in på planen och är överlyckliga. Och SM-guldet (2001) är något jag aldrig glömmer.”
Kennedy Bakircioglu, 35, mittfältare, Hammarby. ”När slutsignalen mot Jönköping går 2014 och vi tar steget upp till allsvenskan är ett fint minne, fina bilder, när folk springer in på planen och är överlyckliga. Och SM-guldet (2001) är något jag aldrig glömmer.”
Erik Israelsson, 27, mittfältare, Hammarby.  ”Inför derbyna, när supportrarna kör igång redan på uppvärmningen. Det är helt otroligt att det finns ett sådant intresse och ett sådant engagemang. Då eldar man upp sig och får lite extra adrenalin och känslor när man hör folk sjunga och skrika.”
Erik Israelsson, 27, mittfältare, Hammarby. ”Inför derbyna, när supportrarna kör igång redan på uppvärmningen. Det är helt otroligt att det finns ett sådant intresse och ett sådant engagemang. Då eldar man upp sig och får lite extra adrenalin och känslor när man hör folk sjunga och skrika.”
Johan Persson, 31, mittfältare, Hammarby.  ”När vi gick upp 2014 är det största minnet i min karriär. Det är fullsatt och vi vinner med 5-0. Vi gör 3-0 när det tolv, tretton minuter kvar, vi var en man mer och man fick njuta de sista minuterna. Sedan springer alla supportar ut på planen och vi får fira.”
Johan Persson, 31, mittfältare, Hammarby. ”När vi gick upp 2014 är det största minnet i min karriär. Det är fullsatt och vi vinner med 5-0. Vi gör 3-0 när det tolv, tretton minuter kvar, vi var en man mer och man fick njuta de sista minuterna. Sedan springer alla supportar ut på planen och vi får fira.”
Stefan Johannesson, 44, allsvensk domare, Täby.  ”Jag har svårt att nämna någon enskild match. Många derbyn på Råsunda hade en fantastisk inramning. Även den magiska stämningen när Bayern München härom veckan vände 0–2 till 4–2 efter förlängning mot Juventus i Champions League.”
Stefan Johannesson, 44, allsvensk domare, Täby. ”Jag har svårt att nämna någon enskild match. Många derbyn på Råsunda hade en fantastisk inramning. Även den magiska stämningen när Bayern München härom veckan vände 0–2 till 4–2 efter förlängning mot Juventus i Champions League.”
Ett derby i Manchester, en bortamatch mot Napoli och planstormningen 2009.

Här berättar Stockholms allsvenska spelare om sina bästa publik.

Här kan du också se video med spelarna från Hammarby, AIK och Djurgården.
ANNONS

Vilket är ditt bästa publikminne?

Fakta

Supportrarna och spelarna berättar

Supportrarnas berättelser:

”Hela hjärtat är AIK”

Mamman som tog med barnen i bärsele till Hammarbyklacken

Djurgårdaren som har tatuerat favoritlaget över hela ryggen

Spelarnas berättelser:

TV: ”Jag fick inte behålla matchtröjan”

TV: ”Planstormningen 2009 är ett fint minne”

TV: ”Alla buade ut oss”

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Tensta Rinkeby direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.