IFK Stocksund föll i 93:e – ny chans i helgen

IFK Stocksund
IFK Stocksunds nystartade herrlag har vunnit 16 av 19 matcher i division 3 södra Svealand.
IFK Stocksund var bara sekunder från att definitivt säkra avancemang till division 2 på Sätra IP i lördags. Men i 93:e minuten gjorde hemmalaget FC Newroz 1–0, vilket ger dem en teoretisk möjlighet att ta sig förbi IFK Stocksund i de tre sista omgångarna. ”Vi får boka bordet på Brillo nästa lördag” skriver lagledaren Karsten Inde på klubbens hemsida.

Lokaltidningen Mitt i berättade inför seriefinalen mot FC Newroz om förutsättningarna i slutspurten av division 3 södra Svealand – att IFK Stocksund i praktiken redan är klara seriesegrare men att man vill fira först när det är helt avgjort även teoretiskt.

Andra förlusten i år

Det var alltså nära att spelarna fick fira i lördags då det stod 0–0 en bit in på övertiden – ett resultat som skulle gett IFK Stocksund ett ointagligt försprång. Men precis innan domaren skulle blåsa av matchen nickade tidigare Hammarbyspelaren Marcus Törnstrand in en frispark som gav FC Newroz segern.

Det var IFK Stocksunds blott andra förlust på hela säsongen, även den förra kom mot Newroz.

När tre omgångar återstår leder IFK Stocksund serien med 49 poäng och 57 plusmål. Tvåan Newroz har 40 poäng och 9 plusmål. De måste alltså ta in maximala nio poäng och dessutom osannolika 48 mål på tre matcher.

Kan vinna serien i kavaj

Nästa chans för IFK Stocksund att ta den eller de poäng som gör att man kan fira avancemang till division 2 är på lördag, den 16 september, då man spelar borta mot tabellfemman Enhörna IF klockan 15.

Newroz spelar dock sin match i den 20:e omgången, borta mot Konyaspor KIF, redan på fredag kväll. Tappar de poäng där så blir IFK Stocksund seriesegrare i kavaj – kanske en lämplig klädsel för ett firande.