Välj ditt område
Trimi Makoli
Trimi Makoli vinner en duell i IFK Stocksunds segermatch (2–0) mot Älta IF i våras.

IFK Stocksund i form till kvällens seriefinal

Sport Hårdsatsande IFK Stocksund fortsätter segertåget i division 3 södra Svealand. Med två raka segrar efter sommaruppehållet har laget nu vunnit 13 av 14 seriematcher. Men i kväll torsdag väntar en svår uppgift – seriefinal mot tvåan FC Stockholm Internazionale Kristinebergs IP.

– Det kommer att bli en tuff match. Det är bortamatch och första gången vi spelar på gräs under den här säsongen. Men vi ska försöka spela vårt spel och då finns det inget lag i den här serien som kan rå på oss, säger Trimi Makoli, anfallare och en av lagkaptenerna, till klubbens hemsida.

Han är en nyckelspelare i laget, men missade de sex sista matcherna före uppehållet på grund av skada. Nu är Makoli dock tillbaka och han har gjort mål i de båda segermatcherna sedan serien startade igen (1–0 mot FoC Farsta och 6–1 mot Järna SK).

– Jag fick tid under uppehållet att träna upp mig och nu känns det bättre och bättre för varje vecka som går, säger han.

Vann med 4–0 i våras

Förra mötet mot FC Stockholm Internationale vann IFK Stocksund med 4–0. Blir det en ny trepoängare i kväll så kommer försprånget till toppkonkurrenten att vara tolv poäng med sju omgångar kvar att spela.

– Vi tränar fyra gånger i veckan med högt tempo. Alla spelare i laget är ruskigt duktiga och alla strävar efter att nå höga höjder med sin fotboll, samtidigt som vi har ett tränarteam som är oerhört professionellt, säger Trimi Makoli om lagets överlägsenhet i serien.

Din bästa Stockholmsguide

Fler nyheter från Hela Stockholm

Nyheter

Så lurades äldre på pengar: Gav falsk dödsdom

Reportage

Vargen tog hennes bästa vän

Trafik

Efter fyra dödsolyckor – nu breddas sträckan

Tjejer på spinning, träningscykling på gym
Insändare

”Sluta kommentera min kropp”

Sport

Sportsvepet: Bullerbråk, rally och glädjerus

Nyheter

35 000 löpare intar Södermalm i helgen