Stocksund redo för nytt år: ”Ett par nya spelare”

IFK Stocksund herrfotboll
IFK Stocksund gjorde flest mål av alla i serien förra året.
Stocksund missade kvalplatsen uppåt. Nu rustar klubben för ett andra år i division två.
– Vi blev lite missnöjda med att vi inte gick upp, säger manager Onur Ekici.

Förra säsongen slutade i moll för IFK Stocksund. I alla fall om man bara ser avancemang som framgång. Klubben slutade fyra i sin första säsong i division två och missade kvalet uppåt i den sista omgången.

– Vi blev lite missnöjda med att vi inte gick upp. Vi har tagit lärdom av den första säsongen och kliver in i nästa väl förberedda, säger manager Onur Ekici till Mitt i.

Men för de som följde klubben fanns där massor med andra godbitar. Till exempel vann klubben Stockholms cup i sitt första framträdande.

Flest mål av alla

Stocksund var också det målgladaste laget av alla i serien. Ett av målet blev även nominerat till årets mål i division två. Det var Kristoffer Khazeni volley från halva plan. Se målet här:

– Vi är taggade och gjorde flest mål framåt. För oss är det viktigt att fortsätta med den offensiva fotbollen, säger Onur Ekici.

Skrivit på för två nya år

En del av framgångarna som IFK Stocksund har nått beror på Ekici som varit i klubben i sex år. Nu avslöjar han för Mitt i att han precis har skrivit på för två år till.

– Det ska bli kul att fortsätta. Jag har varit här sedan 2012, jag var med sedan dag ett i den nya organisationen så jag har koll vad som behöver göras. Det här ska bli roligt, säger han.

Fem nya spelare har redan skrivit på och det kan komma ytterligare någon eller några till

Onur Ekici

Förutom ett förnyat kontrakt för manager Ekici har klubben även gjort klart med flera nya spelare. Fast detta år har klubben valt att hålla det lite för sig själva.

– Vi har utvärderat förra säsongen och tittat över spelartruppen men valt att jobba i det tysta. Fem nya spelare har redan skrivit på och det kan komma ytterligare någon eller några till inom kort.

Försäsongen är redan igång och flera träningsmatcher är inplanerade i februari.