ANNONS

IFK Stocksund säkrade seriesegern

IFK Stocksund fotboll
Till slut kund IFK Stocksund jubla åt en definitsäkrad serieseger.
Efter att ha ökat takten sista kvarten kunde IFK Stocksunds herrar vinna lördagens bortamatch mot Enhörna IF med 3–1, ett resultat som definitivt säkrade förstaplatsen i division 3 södra Svealand och spel i division 2 nästa år.
ANNONS

– Fantastiskt! Det har ju varit nästan klart ett tag men vi ville fira när det var 100 procent säkert, inte 99,9, säger lagets huvudtränare Onur Ekici.

IFK Stocksund startade sitt A-lag inför årets säsong och fick en plats i division 3 tack vare att man gick ihop med Västeråsklubben Juventus IF. Klubbens uttalade mål var att gå upp i division 2 direkt, och man har en femårsplan som heter ”VMA” – Vägen mot Allsvenskan.

Många lokala spelare

Steg ett i planen är nu alltså förverkligat, med besked. Det nystartade laget, som till stor del består av unga spelare fostrade i Danderyd, har dominerat division 3 södra Svealand från första sparken i april.

Inför lördagens match mot Enhörna IF skulle en poäng räcka för att helt säkra seriesegern efter 20 av 22 matcher. Men hemmalaget stretade emot bra.

Mjuk och lerig plan

– Vi visste att de skulle vara svårspelade. Dessutom var planen mjuk och lerig. Det passade inte oss som gärna rullar boll så mycket som möjligt. Ändå skapade vi massor av chanser i första halvlek, men deras målvakt storspelade, säger Onur Ekici.

Efter 0–0 i paus var det Enhörna som överraskande tog ledningen med 1–0 i den 65:e minuten efter ett missförstånd i IFK Stocksunds försvar.

”Vi började tok-köra”

– Då vaknade alla till. Den där viljan dök upp, den som gör att inget kan stoppa oss. Vi började tok-köra! säger Onur Ekici.

Och till slut gav det resultat. I den 76:e minuten vek Fabian Ahlstrand in från kanten och sköt in 1–1 i bortre krysset. Några minuter senare gjorde seriens skyttekung Kristoffer Khazemi sitt 20:e mål och strax därpå fastställde Dawda Sillah slutresultatet, 3–1 till IFK Stocksund.

ANNONS

Vunnit 17 av 20

– Det kändes bra. Alla var nöjda och stolta efteråt. Otroligt skönt, säger Onur Ekici.

IFK Stocksund herrfotboll

IFK Stocksund firar avancemanget till division 2. Längst till höger jublar Karsten Inde, klubbens grundare och i lagkapten i A-laget.

IFK Stocksund har vunnit 17 av 20 seriematcher och är med 61 poäng ointagliga 9 poäng före tvåan Newroz FC med två matcher kvar. Laget har dessutom både gjort flest mål (73) och släppt in minst (14) av alla i serien.

Efter matchen mot Enhörna kunde spelarna fira avancemang till division 2, vilket de gjorde med en middag inne i stan.

Laget hyllas på lördag

Firandet fortsätter på lördag då IFK Stocksund möter Konyaspor KIF i säsongens sista hemmamatch på Danderyd Arena, med avspark klockan 16. Samma dag firar IFK Stocksund 10 år som fotbollsklubb och inviger dessutom nya lokaler med bland annat omklädningsrum och kafeteria. Firandet startar klockan 14 och alla medlemmar är välkomna att vara med, och förstås att hylla klubbens herrlag.

– Då blir det ett större firande, det är roligare att göra det på hemmaplan, säger Onur Ekici.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Danderyd direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.