Nära var inte nära nog när IFK Stocksund slog publikrekord

IFK Stocksund tar emot Östersund i svenska cupen, Danderyd Arena.
Många på plats när IFK Stocksund slogs ut ur Svenska cupen.
Fullsatt på Danderyd Arena under onsdagskvällen när IFK Stocksund tog emot allsvenska Östersund. Stocksund var en ribbträff och en straffsituation ifrån en förlängning.
– Det var en jätterolig kväll med så många på plats, säger Fredrik Eriksson som är kanslichef i klubben.

Att det skiljde flera divisioner mellan IFK Stocksund onsdagskvällens motståndare Östersund var inget som syntes på planen. Danderydsklubben stod upp bra och spelade en jämn match trots att jämtlänningarna ägde mycket boll.

Östersund tog ledningen i matchens 19:e minut genom Charlie Colkett men Stocksund kunde med lite tur ha fått in ett mål i den första halvleken.

– Vi slarvade lite i försvaret och var inte på tårna. Så är det med den här typen av motstånd, de behöver bara en målchans så blir det mål. Vi borde haft minst 1-1 i första då vi hade fyra eller fem väldigt bra målchanser, säger tränare Onur Ekici som är tränare i IFK Stocksund.

Nytt publikrekord

Till matchen kom 943 personer vilket är ett nytt publikrekord för IFK Stocksund.

– Det var en fantastisk inramning av publiken och det är viktigt för oss att publiken kommer även när motståndet inte är allsvenskt, säger Onur Ekici.

Viktigt för oss att publiken kommer även när motståndet inte är allsvenskt

Onur Ekici

De nästan tusen åskådarna på plats fick se ett ribbskott av Stocksund och en straffsituation som domaren friade. Men nära var inte nära nog.

– Jag tycker att det är straff, det blir mycket kamp i andra halvlek och en situation går de in för tufft. Försvararen rör inte bollen utan går på spelaren, säger tränaren.

Nya seriematcher

Trots förlusten kan IFK Stocksund ta med sig saker från matchen som kan bli nyttiga i slutskedet av serien.

– Det här stärker oss som grupp och lag enormt. Här kunde vi se att vi har en extremt hög högstanivå. Det gäller att vi kan hamna på den nivån i serien nu. Spelar vi så här vinner vi varenda fight.

Klubben ligger just nu trea i division två och har läge att ta sig upp en division. På lördag möter IFK Stocksund konkurrenten på andra sidan Värtan, IFK Lidingö på hemmaplan.

Då hoppas Onur Ekici att det kommer mycket publik för att heja fram laget.