Stocksund taggade inför mötet med Östersund

Täby har Sveriges mest undermåliga fotbollsplaner, anser mamman till en ungdomsspelare.
"En extrem utmaning, så är det ju" säger IFK Stocksunds huvudtränare Onur Ekici.
I andra omgången av Svenska Cupen möter IFK Stocksund ett lag som haft extrema framgångar. Men utmaningen är välkommen.

Lottningen för Svenska Cupens andra omgång blev klar förra veckan, och det stod klart att Danderyds IFK Stocksund får möta Östersund.

– Att få ett allsvenskt lag är prio ett, det är hela grejen med cupen säger Onur Ekici, som både är Stocksunds huvudtränare och sportchef.

Nått långt på kort tid

IFK Stocksund är ett relativt nytt lag, och att de redan får chansen att möta ett allsvenskt lag tycker Onur Ekici är extra kul. I synnerhet för de som varit med i laget sen de var barn.

”Vi spelar som vi spelar”

De har redan bestämt att inte ändra hur de tränar eller spelar inför matchen.

– Även om vi möter ett allsvenskt lag är det ett utmärkt tillfälle att spela som vi spelar, och fortsätta med det, säger han.

Han vill att varje enskild spelare ska känna sig trygg i sig själv, och att man kan störa den tryggheten genom att gå in och ändra för mycket.

”Alla vill till allsvenskan”

Matchen blir på hemmaplan för Stocksund, och Onur Ekici har en väldigt bra känsla i kroppen:

– Vi har en extremt ambitiös grupp där det är en mix av väldigt många unga killar på väg upp i början av sin karriär, och några spelare som spelat högre upp. Alla vill till allsvenskan, helt enkelt.

Matchen skulle spelats den 21 eller 22 augusti, men kommer flyttas till ett tidigare datum eftersom Östersund fick för få vilodagar innan nästa match. Förmodligen blir det istället andra veckan i augusti, som det ser ut nu.

 

.