Stocksundstränaren inför stormatchen: ”Allt är möjligt”

Onur Ekici, tränare IFK Stocksund, Danderyd
IFK Stocksunds tränare Onur Ekici står inför en tuff uppgift.
David mot Goliat när IFK Stocksund möter Östersund FK på onsdagskvällen.
– Det finns en chans att vi kan vinna, säger tränare Onur Ekici.

På onsdagskvällen är det upplagt för fotbollsfest på Danderyd Arena. Hemmalaget, IFK Stocksund, tar emot allsvenska Östersund FK i svenska cupen.

För två år sedan gick Östersund som en raket i Europa. De stod för en fin prestation i Europa League som avslutades i sextondelsfinalen med att klubben vann mot Arsenal i London med 2-1. Det räckte inte då jämtlänningarna hade förlorat hemma med 3-0 och blev utslagna.

Även om laget slogs ut vann de mångas hjärtan. Och det finns något speciellt med just den där sagan som Östersund stod för, när de gick från division två hela vägen till London.

Danderydsklubben IFK Stocksund är inte helt olik Östersund och hur de skapade sin framgång. Klubben satsade på en stabil ungdomsverksamhet. Det är även något som är Stocksunds signum.

– Vi vill nå dit Östersund är idag, helst med egna talanger som skall växa i den egna verksamheten, skriver Karsten Inde som är lagledare för A-laget.

Många ungdomar

IFK Stocksund ligger just nu trea i division två där och siktar på att avancera i seriesystemet. Det finns ett projekt i klubben som föreningen arbetar med – vägen mot Allsvenskan. Den innebär som det låter, att Stocksund någon gång i framtiden vill spela i den högsta serien.

Ungdomslagen går denna säsong riktigt bra där U19, U17 och U16 leder sina respektive serier.

Stormatch på Danderyd Arena

Läget i Stocksund är optimalt. A-laget är skadefritt och har hittat formen. De är ett av det lag i division tvåserierna som gör flest mål.

– Vi ser fram emot matchen och det ska bli roligt att få möta ett allsvenskt lag. Östersund är ett välspelande lag och det passar oss bra, säger Onur Ekici som är tränare i IFK Stocksund.

Finns det en chans att ni kan slå Östersund?

– Ja, allt är möjligt. Men det är en tuff utmaning såklart. Vi har en känsla inom oss att med vår form och på hemmaplan – på det sättet finns det en chans att vi kan vinna.

Matchen spelas på Danderyd Arena onsdagen den 14 augusti klockan 18.30.