Stopp för nya omklädningsrum på Vallentuna IP

Det blir inga nya omklädningsrum på Vallentuna IP i höst. Bygget blir för dyrt och stoppas
Det blir inga nya omklädningsrum på Vallentuna IP i höst. Bygget blir för dyrt och stoppas
Hockeyn och fotbollen får fortsätta att slåss om omklädningsrummen på Vallentuna IP i höst. Kommunen stoppar den planerade paviljongen. Den blir för dyr.

Det är extremt trångt i omklädningsrummen på Vallentuna IP under vår och höst när ishockey- och fotbollssäsongerna överlappar varandra.

Kommunen hade öronmärkt 5 miljoner i investeringsbudgeten för 2017 för en omklädningspaviljong med plats för fyra omklädningsrum på idrottsplatsen. Nu stoppas bygget. En förstudie har visat att kostnaden har fördubblats sedan projektet först kostnadsberäknades.

–  Det är dyrt att bygga idag. Förstudien håller inte och fritidsnämnden har valt att göra ett omtag, säger Henrik Thureson tillförordnad fritidschef i Vallentuna.

Kommunen måste ta med i beräkningen att en helt ny skola, Hagaskolan, med tillhörande idrottshall för närmare 800 barn ska byggas i området och stå klar till höstterminen 2019.

– Vi måste se över logistiken totalt sett för IP. Den ska även fungera med barn som rör sig i området. Nästa steg är att tillsammans med föreningarna ta fram en plan för hur IP ska utvecklas, säger Henrik Thureson.

Janne Söderström som är ordförande i Vallentuna BK är besviken. Eftersom de befintliga omklädningsrummen ockuperas av hockeyn under de aktuella perioderna, är det hans spelare som blir lidande.

– Vi hade hoppats på att paviljongen skulle komma till hösten. Allra helst förra året. Men våra spelare får väl strunta i att duscha eller duscha hemma då. Som tur är så är vi ett ihärdigt folk, säger han.