Stor issatsning på Östermalms IP

I framtiden ska milt väder inte få stoppa skridskoentusiasterna på Östermalms IP. För att garantera is på den ovala banan på idrottsarenan satsar Stockholms stad 30 miljoner kronor på en ny kylanläggning.

Det är P4 Stockholm som rapporterar om att Stockholms stad lägger runt 30 miljoner kronor på nytt kylaggregat under Östermalms IP. Enligt en bedömning från idrottsförvaltningen ska åkbar is i fortsättningen vara en garanti upp till en temperatur på tio grader.

– Nuvarande anläggning har en gräns och vissa fall har vi inte haft is den första december utan det har blivit ännu senare, säger Hans Eriksson på Stockholms stads idrottsförvaltning till P4 Stockholm.

När det har varit milda vintrar har skridskosäsongen av förklarliga skäl blivit kortare. Men med den inplanerade kylanläggningen på Östermalms IP gör sig skridskobanan sig inte bara oberoende av lufttemperaturen. Den gör även att mer än bara den ovala isbanan fryser, och tillåter därmed skridskoåkning innanför ovalen.

Förhoppningen är att den nya anläggningen ska vara klar till hösten 2016. Ambitionen är att man ska kunna komma i gång med skridskoåkningen redan i oktober.