Stor tävling i Sundbybergs simhall på lördag

Jonas Hägerhäll
Jonas Hägerhäll är ordförande i SS04, simklubben som har växt enormt de senaste åren. På lördag blir det proppfullt i Sundbybergs simhall då SS04 anordnar tävlingen Aquarapid Knattesim.
På lördag blir det fullt hus i Sundbybergs simhall. Då är det dags för årets inbjudningstävling Aquarapid Knattesim.
– Förra året var det 300 simmare, plus ledare och föräldrar, de höll på att spränga simhallen, säger Jonas Hägerhäll, sportchef i SS04.

Till årets tävling är något färre anmälda, uppemot 250 tävlande, och det kanske är tur det.

– Ja, det är mer realistiskt. Vi har en jättefin simhall med bra träningsmöjligheter, men det finns inga läktare. När vi har tävlingar sätter vi ut provisoriska stolar. Det kommer ändå att bli jättemycket folk på lördag. Och 30 grader varmt i hallen. Härligt! säger Jonas Hägerhäll.

Solna Sundbyberg Simsällskap 04 startade i december 2003 som en gemensam tävlingsklubb för de två klubbarna Solna Simsällskap och Sundbybergs IK:s simsektion. Syftet var att samla resurserna för att kunna erbjuda en ännu bättre simverksamhet. Samarbetet fungerade så väl att moderklubbarna lades ner och slogs ihop till en enda 2008.

Efter det har klubben vuxit kraftigt, inte minst sedan Sundbybergs simhall renoverades och byggdes ut, och öppnade igen i februari i fjol.

– Nu har vi över 2 000 barn, unga och vuxna aktiva varje vecka. Det är fler än AIK fotboll. Vi har allt från babysim från 3 månader till juniorer och seniorer som tävlar i SM. Både elit och bredd. Vår vision är at vara en simklubb för alla, säger Jonas Hägerhäll.

Även tävlingen på lördag är för både elit och bredd. Många duktiga simmare ställer upp men man måste inte kvala in, alla får vara med. de tre bästa i varje klass får medalj och pris från Aquarapid.

Insim är klockan 13. Själva tävlingen pågår 14–17.