Ny stor tennisturnering i Danderyd 2018

Good To great
Catella Arena – där Catella Open ska spelas i september 2018.
Good to Great Tennis Academy och Catella presenterar en ny Future-tävling – Catella Open 2018 – i Danderyd.
Det är en 25 000-dollarsturnerinhg för herrar som spelas i nybyggda Catella Arena i september.

– Vi strävar hela tiden efter att skapa möjligheter för svenska tennisungdomar och vi är glada att tillsammans med Svenska Tennisförbundet skapa förutsättningar för svenska tennisspelare, säger Nicklas Kulti, en av grundarna till Good to Great Tennis Academy.

Nicklas Kulti

Nicklas Kulti.

Catella Open möjliggör för svenska spelare att kunna spela om värdefulla ATP-rankingpoäng på hemmaplan, vilket skapar möjligheter för svenska spelare att avancera på världsrankingen.

Ny anläggning klar i mars

I mars 2018 står tennisakademins nya toppmoderna anläggning klar. Spelarna i Catella Open kommer att kunna bo, äta, tävla och även ges möjligheter att träna i den nya anläggningen under turneringen.

– Att erbjuda goda möjligheter att tävla på hemmaplan är ett viktigt led i att stötta våra juniorer, damer och herrar i deras satsningar. Vi är därför mycket glada att Good to Great fortsätter sitt engagemang för svensk tennis, säger Christer Sjöö, Generalsekreterare i Svenska Tennisförbundet.

32 spelare i huvudturneringen

Catella Open 2018 är öppen för 32 spelare i huvudturneringen i singel, plus en dubbelturnering. Den spelas i Catella Arena den 24–30 september.

Good to Great World AB är ett oberoende företag som arbetar med utveckling av tennisspelare. Deras vision är att bygga norra Europas ledande tenniscenter för utveckling av tennisspelare.