Stormigt i AIK – hela styrelsen lämnar

aik fotboll
291 medlemmar i AIK Fotboll är missnöjda med hur styrelsen har skött sitt ägande i AIK Fotboll AB och har därför begärt ett extra årsmöte i föreningen.
Hela styrelsen i AIK Fotboll lämnar sina uppdrag och ställer sina platser till förfogande. Detta efter en namninsamling på nätet där nära 300 medlemmar har skrivit under en begäran om extra årsmöte, som ska hållas den 15 december.

– Vi har fått i uppdrag att ta fram ett förslag på en ny styrelse. Mer än så kan jag inte säga i dag, säger Per Hägerö som har adjungerats in i valberedningen sedan Martin Paulsson avslutade sitt uppdrag där tidigare i veckan.

”Val av styrelse” är enda punkten på dagordningen på det extra årsmötet den 15 december.

De som skrivit under namninsamlingen är missnöjda med hur AIK Fotboll som huvudägare har skött sitt ägande i AIK Fotboll AB, berättar AIK Fotbolls styrelseordförande Jonny Jergander.

– I bolaget ingår bland annat arenafrågan och A-lagsverksamheten, men man har inte gett några exempel på vad man är missnöjda med så vi har inget att gå på, säger han.

Blev du överraskad när ni fick begäran om extra årsmöte?

– Det har viskats i leden i några dagar, men ja i princip var jag inte förberedd på det.

Vill du ingå i den nya styrelsen?

– Teoretiskt sett kan hela den gamla styrelsen bli omvald, eller att några individer i den får förnyat förtroende. Men för egen del kan jag inte svara förrän jag har sett valberedningens förslag på ny styrelse, hur den formeras och om jag känner att jag kan bidra där.

Stadgarna i AIK Fotboll säger att om en av 50 medlemmar (2 procent) begär ett extra årsmöte så måste styrelsen kalla till det. AIK Fotboll har cirka 14 000 medlemmar. 2 procent av 14 000 är 280, så styrelsen hade inget val när begäran – undertecknad av nästan 300 medlemmar – kom in.