Storseger tänder hopp

Med fyra matcher kvar har GoIF Kåre möjlighet att rädda sig kvar i division 1.
Med fyra matcher kvar har GoIF Kåre möjlighet att rädda sig kvar i division 1.
Plötsligt och oväntat drämde GoIF Kåre i helgen till med 9–3 mot WT Bandy i division 1 östra. Segern var vinterns första och flaggade för en formtopp lagom till streckavgörandet.

Kårstalaget GoIF Kåre ligger sist i bandyns division 1 östra. Men laget har närkontakt med Berget, från Gustavsberg och AIK. Och nämnda lag har man kvar att möta.

– Vi har fått tillbaka några spelare som varit skadade och borta av andra orsaker. Då har vi kvalitéer, säger tränaren Bo Hammerin som förklaring till att 3–16 på bortaplan mot WT den 2 december vändes till 9–3 på Sollentunavallen i söndags.

– Vi ska inte blunda för att WT också har en tunn trupp och skadebekymmer.

Hammerin tar ändå insatsen mot WT som kvitto på att det finns mycket bandy i Kåretruppen. På lördag ska laget möta Berget som har fem poäng, en mer än Kåre.

Redan dagen efter väntar Skutskär borta.

– Matchen mot Skutskär blir tuff. Realistiskt är det sex poäng vi kan ta i våra fyra återstående matcher.

Han hoppas på 2-poängare mot Berget och därefter mot AIK den 18 februari. Möjligen finns det även poäng att hämta mot Hubbo i sista omgången.

– Målet är att ha Berget och AIK efter oss i tabellen. Definitivt ett av dem, annars är det en besvikelse.

Ett antagande, bland annat baserat på siutuationen i fjol, är att Bandyförbundet bara skickar ner ett lag i division 2. Orsaken är att det saknas lag som vill och kan spela i division 1.

– Det är enklare att vi placerar oss före både Berget och AIK. Vi vill visa vad vi kan och förhoppningen är att vi kan rida på vågen som segern i söndags gav, säger Bo Hammerin.