ANNONS

Strategin lyckades – Lina från Vallentuna tog VM-brons

Tyngdlyftning
Lina Petrell i gula strumpor och med bronsmedaljen om halsen på prispallen tillsammans med tävlingens tvåa Brigitta Czinczas från Ungern och segrarinnan Susanna Samuelsson från Finland.
Lina Petrell från Vallentuna Tyngdlyftningsklubb tog brons i masters-VM i Heinsheim, Tyskland, i helgen.
– Jag hade lite högre förväntningar på mina resultat, men jag är jättenöjd med att få medalj, säger hon.
ANNONS

Årets masters-VM i Tyskland lockade över 900 deltagare – vilket gör det till världens största tyngdlyftningstävling. En av dem alla var Lina Petrell från Vallentuna som tävlade i klassen kvinnor 40 år upp till 75 kilo.

– Det var roligt för det blev verkligen en riktig tävling där det gällde att tänka strategiskt hur jag bäst skulle utnyttja mina tre försök i stör och mina tre i ryck, säger hon.

Uppenbarligen lyckades Lina Petrell med det strategiska spelet. Hennes 118 kilo i olympisk ryck och stöt räckte till en medalj i brons.

Vallentuna Tyngdlyftningsklubb kammade hem ytterligare två medaljer i den rekordstora tävlingen. Jan Hinrichsen tog silver i män 60 år +105 kilo och Edvin Therani tog brons i män 55 år -77 kilo. Dessutom kom Reimo Kortelainen fyra i män 55 år -69 kilo och Toni Johansson kom sjua i män 55 år -85 kilo.