ANNONS

Streetfiske mitt i Stockholm på lördagen: ”Möts på gatan – fiskar på gatan”

På lördagen anordnas en ny gatufisketräff mitt i stan.
På lördagen anordnas en ny gatufisketräff mitt i stan.
Fyra grader, mulet och regn i luften. Det hindrar inte streetfisket på lördagen på Sjöbergsplan vid Slussen/Gamla stan. "I år blir det det mer street än någonsin. Vi möts på gatan och vi fiskar på gatan", skriver Stockholm Fishing Meet på facebook.
ANNONS

Det är Stockholm Fishing som återigen ligger bakom en gatufisketräff mitt i stan. Lördagens träff heter Stockholm Fishing Meet 2016, och är gratis att ställa upp i. Tävlingen drar igång 11.30 och pågår till klockan 16.00.
facebookevenemanget skriver Stockholm Fishing att det i citys kalla mörka vatten finns cityfiskar ”som varit med ett tag”.

”De är tuffa, stora och riktigt jäkla svårflörtade. Men vi vet att de står där nere och passerar kanterna runt till exempel Riddarfjärden”, skriver man.
Några av landets grova abborrar, gäddor, gösar och öringar ska finnas i vattnet, som jagar föda ”bland kundvagnar, rostiga cyklar och skräp”, enligt Stockholm Fishing. Tanken bakom träffen, enligt arrangörerna, är att fler fiskare i city ska mötas och knyta kontakter. Efteråt blir det ”afterfish”.

ANNONS