ANNONS

Strömberg ersätter Hägg i ”Viggan”

Håkan Strömberg (t.h) ersätter Jörgen Hägg (t.v) som sportchef i Viggbyholms IK Hockey. Duon har vid flera tillfällen arbetat ihop - på bilden med Stockholm Nord 2014.
Håkan Strömberg (t.h) ersätter Jörgen Hägg (t.v) som sportchef i Viggbyholms IK Hockey. Duon har vid flera tillfällen arbetat ihop - på bilden med Stockholm Nord 2014.
Håkan Strömberg tar över som sportchef i Viggbyholms IK Hockey och ersätter därmed barndomskompisen Jörgen Hägg.

- Jag gillar "Viggan". Det är en förening med skön stämning, säger Strömberg som i vinter assisterade Stefan Holm under lagets division 1-kval.
ANNONS

Det blir lite mer Vallentunaprofil i Viggbyholm Hockey nästa säsong. VBK-profilen Stefan Holm fortsätter som tränare och ny sportchef i Täbyklubben är Håkan Strömberg, 43, som till hösten börjar som fritidspedagog på Hjälmstaskolan i Vallentuna.

– Jag och Stefan har genom åren spungit på varandra i olika hockeysammanhang.

Under tre veckor jobbade de ihop när Viggan i vinter kvalade till division 1. Därutöver har de bland annat gått gemensamma utbildningar och omlott som tränare för olika kullar i TV-pucken.

Men det är en äldre hockeypolare som Strömberg ersätter. Han och Jörgen Hägg är uppväxta i Viksjö, har Järfälla HC som moderklubb och på senare år har de tillsammans haft TV-puckkullar samt olika roller inom AIK.

– Det är genom ”Häggen” jag fått en inblick i Viggan och jag assisterade honom när a-laget gick upp i tvåan förra säsongen. Mitt mål är att bygga vidare på en bra verksamhet. Rollen som sportchef passar min familje- och arbetssituation bättre än att vara tränare, säger Håkan Strömberg.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Täby direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.