Succé direkt för nya Grimsta AIK-laget

Grimsta AIK B
Efter jul vann Grimsta AIK B alla åtta seriematcherna och tog hem division 5 norra klart.
Nya regler inom innebandyn gjorde det möjligt för Grimsta AIK att ha ett B-lag i det vanliga seriesystemet. Den första säsongen är precis avslutad, och det blev succé för Grimsta AIK B. Det nya laget gick helt obesegrade genom division 5 norra.

– Oavsett sport och nivå är det svårt att hålla förlustnollan intakt en hel säsong, så det vi har gjort är lite speciellt, säger lagets tränare Kent Olsson.

Våren i fjol fick han i uppdrag av Grimsta AIK att dra ihop ett lag för de spelare som har passerat junior-åldern, men inte riktigt tar en plats i klubbens division 1-lag. Kent Olsson har varit juniortränare för varje årskull från 93:orna till 97:orna, och därifrån hämtades merparten av spelarna i Grimsta AIK B.

”Växt ihop till ett bra lag”

– Det är gamla Grimstakillar. Oftast kände de inte varandra mellan årskullarna, men under säsongen har alla växt ihop till ett bra lag med en bra mix, säger han.

Grimsta AIK B vann serien med tolv segrar och fyra oavgjorda. Bästa poänggörare var Marcus Johansson och Simon Ceberg med 36 poäng vardera.

Målvakten ”pappa” i laget

Backarna Kim Strömberg, Marcus Jansson, Johan Björkvall och Gustaf Wegner svarade också för en stark säsong och såg till att Grimsta AIK B släppte in minst mål av alla lag i serien. Här bidrog också målvakten Linus Wilhelmsson, som hämtats från klubbens A-lag.

– Linus är inte bara bra på att rädda bollar, han är veteranen med sina 27 år och bidrog med mycket på sidan av plan och blir lite ”pappa” till alla de yngre förmågorna, säger Kent Olsson.

Vill klättra lite till

Huvudsyftet med laget var alltså att ge de spelare som vuxit ur juniorlaget en möjlighet att spela vidare i klubben, men nu är man uppe i division 4 och siktar på att klättra ytterligare något snäpp.

– Vi får se var vi landar, men division 3 ska vi nog kunna gå upp i. Och så finns ju A-laget i division 1 att titta upp emot, men det är ett jäkligt stort steg, säger Kent Olsson.

A-laget har också avslutat sin säsong. De fick inte fira lika många segrar som killarna i B-laget, men de säkrade i alla fall nytt kontrakt i division 1 i sista omgången.