Succésäsongen över för Täby FK:s U17 och U19

Täby FK U17
Täby FK:s U17-lag ledde semifinalen mot Malmö FF i en dryg halvtimme innan gästerna vände.
Täby FK:s ungdomar slog ut elitklubbarna i och placerade sig etta (U17) och tvåa (U19 i Norra Allsvenskan. Men i helgens semifinaler tog det stopp. U17 föll med 2–5 mot Malmö FF inför storpublik hemma på Tibblevallen i lördags. och U19 åkte ut efter ett straffdrama mot Elfsborgs IF i Borås på söndagseftermiddagen.

– Jag har aldrig sett så mycket folk som nu slöt upp för att stödja Täbys U17-spelare. Det var fullt överallt och folk satt på taken för att se om de skulle kunna nå ända fram till en final, säger Royne Rösselharth, pappa till Ludwig Rösselharth i Täby FK:s U17-lag.

Täby FK U17
Till en början såg det ljust ut då Täby FK tog ledningen i 31:a minuten, genom just Ludwig Rösselharth, och 1–0 stod sig till halvtidsvilan.

”Tibble kokade”

– Då kokade hela Tibble av förhoppning, säger Royne Rösselharth.
Men i andra halvleken pressades hemmalaget tillbaka och i den 65:e minuten kvitterade Malmö FF. Bara några minuter senare kom 1–2 och i slutet av matchen fick Malmö FF två straffar och gick ifrån till 1–4. Ilyas Amiri reducerade, också det på straff, i den 84:e minuten men närmare än så kom inte Täby FK. I stället gjorde Malmö FF 2–5 på stopptid.

Täby FK U17 a
Även i den andra semifinalen blev det sker för laget från den södra serien då Elfsborg slog AIK med 2–1.

Kaptenen kvitterade

Dagen efter U17-lagets semifinal var det U19-kilarnas tur att försöka ta sig till SM-final. De spelade borta mot södra seriens segrare Elfsborgs IF och hamnade i underläge då hemmalaget tog ledningen i början av andra halvlek. Med fem minuter kvar av ordinarie tid satte Täby FK:s kapten Joel Hansen 1–1. Matchen gick till förlängning, som slutade mållös, och avgjordes till slut på straffar där Elfsborg drog det längsta strået och vann med 10–9.
I den andra semifinalen föll BP med 0–1 mot IFK Göteborg, så även i U19 blir det de två lagen från södra serien som gör upp om guldet nästa helg.

”Det är en bragd”

Täby FK har ändå utmanat storklubbarna rejält och visat att man är ett av Sveriges fyra bästa lag, både i U17 och U19.
– Det är en bragd som spelarna har fixat. En fantastisk insats som har satt spår i Fotbollssverige, säger Royne Rösselharth.