ANNONS

Succétränare Nannskog

Vid sidan av jobbet som fotbollsexpert på SVT är Daniel Nannskog tränare för FC Stockholm Internazionale. Här coachar han sitt lag till en 2–0-seger i toppmötet med Lidingö förra veckan.
Vid sidan av jobbet som fotbollsexpert på SVT är Daniel Nannskog tränare för FC Stockholm Internazionale. Här coachar han sitt lag till en 2–0-seger i toppmötet med Lidingö förra veckan.
Arkivbild.
Bengaler tändes vid matchen mot IFK Lidingö Kamp om bollen i matchen mot IFK Lidingö.
Han har fört upp Stabaek till norska högstaligan och Landskrona till allsvenskan. Nu är Daniel Nannskog, som tränare, på väg att föra upp även FC Stockholm Internazionale till nya höjder i seriesystemet.
ANNONS

Nu för tiden är han mest känd som färgstark bisittare och expert i SVT:s ”Fotbollskväll”. Men vid sidan av tv-programmet försöker den 41-årige före detta anfallaren Daniel Nannskog finna sin identitet som fotbollstränare. Detta i en klubb som på senare år har flugit som en raket genom seriesystemet: FC Stockholm Internazionale.

– Tanken var att jag det här året skulle känna lite på att vara tränare och se om jag har kvar suget att fortsätta. Sen får vi se vad som händer i framtiden, säger Daniel Nannskog.

Efter segern i toppmötet mot IFK Lidingö i förra veckan är Internazionale ensamma serieledare i division 4. Klubben, som spelar sina hemmamatcher på Kristinebergs IP, grundades 2010 och gick året därpå spikrakt uppåt från division 7 till division 4 på tre år.

Som nykomling i fyran slutade Internazionale trea förra säsongen. I december förra året presenterades Nannskog som lagets nya huvudtränare med förhoppningen att den gamle skyttekungen skulle få laget att börja klättra uppåt igen. Och än så länge ser det bra ut.

– Det har gått så som jag har hoppats och vi ligger i toppen, säger Nannskog som bara har uppflyttning i fokus, men poängterar samtidigt att det inte vore ett bakslag om det inte skulle bli så.

– Det kan det inte vara för en klubb som inte har några traditioner av att spela i de högre divisionerna. Men jag vill gå upp så klart. Jag har tidigare gått upp med lag till allsvenskan och i Norge, så självklart är det jätteviktigt för mig.

Året var 2001 när Landskrona Bois tog klivet upp i allsvenskan och den då 27-årige Danien Nannskog gjorde 21 mål på 27 matcher. Och skåningen kom upp i samma målskörd fyra år senare när han var med och tog upp Stabaek till Tippeligan, den norska högstadivisionen.

Nu hoppas Nannskog göra något liknande med Internazionale, om än i en helt annan roll. Om det blir någon långlivad karriär på sidlinjen återstår att se.

– Jag har ju ett fantastiskt jobb och vet aldrig riktigt om det passar. Just nu när SVT inte haft så många rättigheter mer än att sända svenska cupen så fungerar det jättebra. Men skulle de gå in och köpa rättigheter att sända något på helger så kommer det krocka.

ANNONS

– Jag trivs jättebra att sitta där i studion så vi får se vad som händer. Framtiden får utvisa det.

Internazionales uttalade mål på lång sikt är att nå ut i Europa – vad ser du för potential i klubben?

– Det är häftigt och friskt att klubben siktar högt. Man behöver inte sätta en gräns någonstans. Det är bara att säga att allsvenskan ska vara gränsen. Jag gillar inte att ha stopp, varför ska man ha det? Sen om det är realistiskt vet jag inte. Men jag tycker det är skönt att man får drömma i alla fall.

Fakta

Gjort flest mål i Stabaeks historia

Daniel Nannskog

Ålder: 41.

Bor: Södermalm.

Yrke: Fotbollsexpert på SVT och tränare för FC Stockholm Internazionale som spelar i Kristineberg på Kungsholmen.

Övrigt: Är norska klubben Stabaeks bästa målskytt genom tiderna med 101 mål på 147 seriematcher. Vann skytteligan i norska högstadivisionen Tippeligan 2008 och blev samma år framröstad som ligans bästa utländska spelare någonsin.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Östermalm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.