ANNONS

Sundbybergs IK i film med Guidetti och Seger

Sundbybergs IK fotboll
Lilou Swärdh Birkestad och till Leia Norberg från Sundbybergs IK F09 var några av tjejerna från Sundbyberg som var med och spelade in film med landslagsstjärnorna.
damlandslaget
Bild från filmen som dam- och herrlandslagen spelade in tillsammans med ungdomsspelare från bland annat Sundbybergs IK. "Fotbollen ska fungera så att alla ska få vara med", säger damlandslagets lagkapten Caroline Seger, längst till vänster på bilden.
Fotbollstjejer från Sundbybergs IK har spelat in en film tillsammans med landslagsstjärnor som John Guidetti, Caroline Seger, Andreas Granqvist och Kosovare Asllani. Bakom filmen, som ingår i mångfaldsprojektet ”Alla är olika – olika är bra”, står bland andra Svenska Fotbollsförbundet.
ANNONS

– För oss som förening var det speciellt att få medverka i filmen. Vi har som vision och värdegrund att vara en inkluderande förening med mångfald som grund och det tycker jag återspeglas i filmen, säger Elias Gergi, Sundbybergs IK.

Filmen har spelats in för att belysa att uppladdningen inför en match ser i stort sett likadan ut oavsett om vem du är, vilken nivå du spelar på och vilket lag du tillhör.

Stjärnor från både dam- och herrlandslagen är med, tillsammans med ungdomar från Sundbybergs IK och Göteborgsföreningen Azalea BK.

Idén till filmen grundar sig i det som sker utanför plan, i idrottens kulisser. Nervositeten, muntorrheten, ritualerna – allt det där är universellt.

– Fotbollen och idrotten ska fungera så att alla ska få vara med, oavsett var du kommer ifrån eller hur du ser ut. Därför är det bra och viktigt att vi får vara med och visa var vi står, säger Caroline Seger, lagkapten i damlandslaget.

Bakom initiativet tår Svenska Fotbollförbundet, ICA och Svenska Spel. Spelarna från Sundbybergs IK som syns i filmen kommer från F09, F08, F06, F04, F02 och DJ. De fick biljetter till Fotbollsgalan, där filmen premiärvisades, och fick uppleva kvällen på plats i Globen.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.