ANNONS

Sundbybergs CK:s lag Hasselborg i VM-slutspel

Lag Hasselborg, curling
Lag Hasselborg jublar efter segern med 10–4 mot värdnationen Kina.
Sundbybergs CK:S lag Hasselborg med Anna Hasselborg, Sara McManus, Agnes Knochenbauer, Sofia Maibergs, Jennie Wåhlin och coach Maria Prytz är klara för slutspel i curling VM i Kina. Laget har dessutom säkrat en svensk plats i OS i Pyeongchang 2018.
ANNONS

– Det känns helt fantastiskt. Och helt ärligt visste jag inte att vi är slutspelsklara. Vi har försökt stänga bort tankarna på tabellen för att fokusera på varje match och att OS-platsen är klar är en otrolig lättnad, sa Sara McManus direkt efter lagets seger med 10–4 mot värdnationen Kina som säkrade slutspelsplatsen.

I sista matchen i gruppspelet föll Sverige mot Ryssland och hamnade därmed på tredje plats bakom Kanada och just Ryssland.

Kvartsfinal mot Skottland

Det innebär att Kanada och Ryssland spelar semifinal där segraren går direkt till final medan förloraren får en ny chans att nå finalen då man i en ny semifinal möter vinnaren i kvartsfinalen mellan Sverige och gruppspelsfyran Skottland.

Matchen mellan Sverige och Skottland spelas under fredagseftermiddagen, svensk tid. I gruppspelet vann Sverige mot Skottland med 7–3.