Sundbybergs IK fixade nytt kontrakt i sista omgången

fotboll
158 åskådare såg avgörandet på Sundbybergs IP i lördags då nykomlingen Sundbybergs IK säkrade nytt kontrakt i division 2.
Sundbybergs IK:s spelare vågade inte jubla efter slutsignalen, trots att man besegrat Gamla Upsala SK med 2–1 hemma på Sundbybergs IP. Först en stund senare, när beskedet kom om att konkurrenten Kvarnsvedens IK förlorat sin match, kunde de fira nytt kontrakt i division 2.

– Vi hade koll på de andra matcherna, men från Kvarnsveden fick vi ingen uppdatering, säger Sundbybergs IK:s sportchef och A-lagstränare Stephanos Tecle.

Förutsättningarna inför sista omgången i division 2 norra Svealand i lördags var att Sundbybergs IK var piskade att vinna. Stephanes Tecle var mycket segerviss inför avgörandet. Han mer eller mindre lovade seger, och han fick rätt. Interna skyttekungen Kim Skarf Larsson satte 1–0 redan i den fjärde minuten. Samma man satte 2–0 i 80:e. Gästeran reducerade i 90:e men segern var aldrig i fara.

Men en seger var inte tillräckligt. Sundbyberg behövde dessutom hjälp. För att man skulle kravla sig över kvalstrecket måste någon av de tre lagen närmast ovanför tappa poäng.

Under matchen mot GUSK kom rapporter om att två av konkurrenterna – Håbo FF och Värmdö IF – vann sina matcher. Hoppet stod därmed till att Sollentuna skulle besegra Kvarnsvedens IK. Och de gjorde de alltså (4–2) trots att de som redan klara seriesegrare inte hade något att spela för.

Därmed står det klart att Sundbybergs IK, som är nykomlingar i division 2 och som spelade i division 4 så sent som 2013, spelar i division 2 även nästa säsong.

– Vårt mål var att etablera oss i tvåan och vi hade hoppats vara lite stabilare än att bli klara i sista omgången, säger Stepahnos Tecle.