Sundbybergs IK:s herrar hoppas på stöd i avgörande matchen

Sundbybergs ik fotboll herr
Stommen i laget är den samma som för tre år sedan då man spelade i division 4, berättar Sundbybergs IK:s tränare Stephanos Tecle. Bilden är från hemmamötet mot seriesegraren Sollentuna FF. matchen slutade 1–2. På lördag måste Sundbyberg vinna – och dessutom få hjälp – för att fixa nytt kontrakt i division 2 utan kvalspel.
Sundbybergs IK.s herrar har gått från division 4 till division 2 på bara ett par år. I morgon lördag kämpar laget för att säkra nytt kontrakt i sista seriematchen. Lagets tränare Stephanos Tecle hoppas på publikens stöd hemma på Sundbybergs IP.

– Ja, jag tror att det kommer mycket folk. Vi brukar ha bra publikstöd. Nu gäller det bara att vi bjuder tillbaka, säger han.

Det har varit lite si och så med det den sista tiden. Sundbyberg har tre raka förluster i division 2 norra Svealand och ligger på kvalplats inför avgörandet i morgon.

– Det var lite svajigt och pissig energi i laget i några matcher, men senast mot BKV Norrtälje hände något. Alla i gruppen var med och vi spelade så bra att vi lika gärna kunde ha vunnit, säger Stephanos Tecle.

Den insatsen gör att han ser med tillförsikt på matchen mot Gamla Upsala SK.

– Jag känner mig extremt övertygad om att vi viner i morgon. Alla tränare säger så, jag vet, men nu är det sant!

Problemet är att seger kanske inte räcker. Sundbyberg på kvalplats har 28 poäng precis som Värmdö IF och Håbo FF på platserna ovanför, men mycket sämre målskillnad. En annan möjlig räddningsplanka är Kvarnsvedens IK som står på 29 poäng. Men skulle alla tre konkurrenterna också vinna sina matcher så räcker inte tre poäng för Sundbyberg.

– Någon av dem måste tappa poäng. Vi kan bara göra vårt och hoppas på det, säger Stephanos Tecle.

Tyvärr för Sundbyberg har inget av lagen som konkurrenterna möter något att spela för.

– Nej, så är det, men vi har ändå allt att vinna. Vi ligger på kvalplats nu. Vi jagar. De andra tre har allt att förlora.

Skulle Sundbybergs IK tvingas kvala för att fixa nytt kontrakt i division 2 så väntar något av division 3-lagen Nordvärmlands FF eller Ytterhogdals IK.

– Blir det kval så är vi redo för det, säger Stephanos Tecle.

Han har varit tränare i herrlaget i sex år och är i dag både tränare och sportchef. Nu söker klubben en ny tränare, men det är inte för att Stephanos Tecle ska lämna skutan.

– Nej, jag blir kvar som sportchef. Vi tar nästa steg och bygger en starkare organisation som inte är så beroende av en eller två personer, säger han.

Klockan 15 i morgon är det avspark på Sundbybergs IP där Gamla Upsala SK ska besegras.