Daniel Sundgren tillbaka i träning med AIK

Daniel Sundgren, AIK
Daniel Sundgren i AIK:s tröja i en match på Friends Arena.
I morgon onsdag genomför AIK:s Daniel Sundgren sin första träning med laget sedan han drabbades av lungemboli och fick föras till akutsjukhus med andningssvårigheter i slutet av oktober. ”Guess who´s back, back again” skriver den 27-årige backen på Instagram.

Sedan Daniel Sundgren drabbades av lungemboli i höstas har han genomgått medicinering och behandling för att säkerställa hans allmäntillstånd och utreda om det fanns en väg tillbaka till fotbollen – så allvarlig var sjukdomen.
Under januari och februari har Daniel Sundgren genomfört isolerad fysisk träning med och utan boll parallellt med att undersökningar har genomförts. Det senaste i utredning visar att den tidigare lungproppen har löst upp sig och att han återigen har en normal lungfunktion. Det gick AIK Fotboll ut med på sin hemsida tidigare i dag tisdag.

Huvudskydd som säkerhet

Nu får Daniel Sundgren profylaktisk behandling som gör att nästa steg i den ännu pågående utredningen – i kombination med ett huvudskydd – gör det möjligt för honom att ingå i ordinarie träningsverksamhet med laget. Första passet med laget gör Daniel Sundgren alltså i morgon onsdag, den 7 mars.
– Helt, helt underbart, säger Daniel Sundgren till Fotbollskanalen om det positiva beskedet.

”Jag har varit ivrig”

– Jag har vetat det lite längre än alla andra. Jag har ju varit ivrig på att få komma ut och köra. Det är klart att jag ända sedan jag fick det här tänkt på att en dag kanske jag kan få komma tillbaka. Men att det skulle gå så här snabbt trodde ingen, inte ens läkarna själva.
Under de senaste månaderna har Daniel Sundgren lagt ner mängder av träningstimmar i skymundan när ingen har sett, berättar han för Fotbollskanalen.

”Hårt jobb för att komma tillbaka”

– Jag har lagt ner hårt jobb för att komma tillbaka. Det visar sig att om man lägger ner tid, tror på det och tänker positivt trots allt så går det att vända en negativ trend. Jag är jätteglad!