ANNONS

Superettankvalet slutade 1-1

Inget skönspel på Spånga IP i första kvalmötet till superettan.
Inget skönspel på Spånga IP i första kvalmötet till superettan.
Två hårt kämpande lag gjorde sitt bästa på Spånga IP. Men Akropolis var en straffmiss i slutsekunderna från att skaffa sig ett gyllene läge inför returen.
ANNONS

Akropolis var det starkare laget inledningsvis. Men den första heta chansen fick Frej-spelaren Pontus Åsbrink i inledningen av matchen med ett skott som strök Filip Angers vänstra stolpe.

Kort tid efter det kunde Martin Falkeborn göra 1-0 till IK Frej relativt enkelt när han bröt igenom och placerade in bollen. 17 minuter stod matchuret på då. Matchens första 45 minuter var dock relativt händelsefattiga och resultatet stod sig halvleken ut.

Andra halvlek var betydligt hetare. Både känslo- och chansmässigt.

Akropolis vaskade fram en del halvchanser inledningsvis samtidigt som Frej kom upp i enskilda attacker.

Hemmalaget fick sedan ett gyllene läge efter 70 minuter men en galen räddning på mållinjen av Frejs Alie Sesay innebar att ställningen alltjämt var 0-1.

Akropolis från Kista låg efter det på för en kvittering och skapade en del chanser men hade svårt att komma riktigt nära. Superettanlaget IK Frej spelade organiserat och bevakade sin ledning. Men det gjorde de förgäves, skulle det visa sig.

När hemmalaget fick en hörna i den 88:e minuten nådde Marcus Haglind Sangré högst och nickade in kvitteringen till vänster om målvakten.

Men dramat var inte över. Vid ställningen 1-1 fick Akropolis straff sedan den assisterande domaren sett en oförrätt i IK Frejs straffområde efter en fast situation.

Nikola Vasic gick fram, sköt en helt okej straff lågt, nästan ute vid stolpen, men Frej-målvakten Marko Atanackovic lyckades stoppa bollen – dessutom utan att lämna retur. En helt matchavgörande räddning och kampen slutade 1-1.

ANNONS

Nu möts lagen i returen på Vikingavallen i Täby på lördag 13:00.

ANNONS