ANNONS

Superlopp av Isabelle Brauer i terräng-EM

Isabelle Brauer
Isabelle (nummer 246) sprang bra i NCAA-mästerskapen i USA, och ännu bättre i helgens EM.
21-åriga Isabelle Brauer gjorde en mycket stark insats på terräng-EM i Slovakien i helgen. Den formstarka köpartalangen från Åkersberga sprang i mål som sexa i K22-klassen. Ingen svenska har någonsin placerat sig bättre.
ANNONS

– Jag är jättenöjd! Det här är mitt bästa lopp i år och nu slog jag Polens Weronika Pyzik som var femma i de amerikanska universitetsmästerskapen där jag var 15:e efter att ha fått skon avtrampad två kilometer från mål, säger Isabelle till friidrott.se.
Polskan Pyzik är skolkamrat med isabelle i San Francisco där hon tränar och studerar. Isabella flög från Kalifornien i tisdags, bara några dagar före EM.

Topp tio var målet

– Det blev en väderomställning att tävla i nollgradigt här i Slovakien. Men den hårda banan passade mig bra, säger Isabelle som i fjol var 22:a i K22-klassen i terräng-EM.
Inför årets lopp hade Isabelle som mål att nå topp tio. Det klarade hon alltså då hon kom sexa och bidrog starkt till att det svenska laget kom på fjärde plats, endast sex platspoäng från bronset.

Slags länge om fjärdeplatsen

Det 6 kilometer långa loppet dominerades av tyskorna Alina Reh och Konstanze Klosterhalfen som gick loss direkt från start och sololöpte till en dubbelseger 20 sekunder före trean Jessica Judd från Storbritannien.
Isabelle Brauer var länge med i klungan som krigade om fjärdeplatsen och blev till slut alltså sexa, tio sekunder från fjärdeplatsen och 24 från bronset. Precis bakom sig hade hon OS-löparen och JEM22-vinnare på 3 000 meter hinder, danskan Anna Emilie Møller.

”Kul att se Isabelles sjätteplats”

I seniorklassen tog Meraf Bahta hem ett svenskt silver och Ulf Friberg, en av två grengruppsansvariga för medel- långdistans, var nöjd med de svenska insatserna. Inte minst imponerades han av Isabelles framfart.
– Det var kul att se Isabelle Brauers sjätteplats i K22 där också hela laget gjorde en bra insats, säger han till friidrott.se.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Södra Roslagen direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.