Min lokala hjälte

Supersöndag med Täby FC i Tibblehallen

Täby FC innebandy
Täby FC:s spelare firar ett av målen i hemmasegern mot Kais Mora i januari.
Täby FC innebandy
Åtta gånger fick Täby FC måljubla i hemmasegern (8–3) mot Kais Mora i januari.
Täby FC innebandy
Jubel efter ett av målen i DM-finalen (seger med 10–4) mot Hammarby i fredags.
Täby FC innebandy
Laget med prischeck och buckla efter segern i DM-finalen mot Hammarby.
På söndag bjuder världens största innebandyförening, Täby FC, in till en heldag med två heta matcher i Tibblehallen. Damerna tar emot serieledarna i SSL, Iksu, och herrarna möter serieledarna i Allsvenskan, Gävle.

– Ja, det är två riktiga toppmatcher. På damsidan är det ju mycket möjligt att det är de här två lagen som gör upp i SM-finalen i Globen i april, säger Thomas Hjelm, sekreterare i klubbens styrelse.

Han är en av dem som var med och startade Täby FC genom en sammanslagning av IFK Täby och Täby IS 2006.

– Då drog föreningarna sönder varandra. Genom att gå samman ville vi skapa en enda stark innebandyförening, säger han.

Störst i världen

Och så blev det onekligen. I dag är Täby FC världens största innebandyklubb med drygt 1 500 spelare i alla åldrar och cirka 400 ledare.

Med Supersöndag vill klubben stärka föreningskänslan och få alla medlemmar att verkligen känna sig som en del av Täby FC. Thomas Hjelm hoppas på stor uppslutning i Tibblehallen.

– Ja, förra året hade vi ett liknade arrangemang då vi firade 10-årsjubileum och det var ett bra flöde av folk under dagen. Vissa stunder var det fullt i hallen och en härlig Täby FC-stämning.

Under dagen blir det tävlingar, speedshooting, ansiktsmålning och lotterier. Men huvudnumren är förstås de två matcherna.

Två lag i fin form

Herrlaget, som ligger på fjärde plats i Allsvenskan och slåss för en kvalplats till SSL, möter serieledande Gävle GIK med start klockan 13. Formen är god med fyra raka segrar.

Även damerna har gått bra den senaste tiden – sex raka vinster i SSL och dessutom seger i DM-finalen mot Hammarby i fredags – och ligger på andra plats i SSL. Det är alltså seriefinal när de tar emot Iksu från Umeå, med matchstart klockan 16.