Min lokala hjälte

Superstjärna dragplåster för Vallentuna Volleyboll

Som att cykla, enligt Vallentuna Volleybolls tränare Lars-Göran Åkerström.
Som att cykla, enligt Vallentuna Volleybolls tränare Lars-Göran Åkerström.
Efter sommarens beachframgångar gör Vallentuna Volleyboll nu en rejäl satsning inför kommande säsong. Redan i helgen, 20–21 augusti, blir det en gemensam uppstartshelg för A-laget och U-laget – med superstjärnan Angelica Ljungquist som dragplåster.

– Vi hoppas att hennes namn ska locka lite extra och att vi kan få 15–20 tjejer till helgens träningar, säger Lars-Göran Åkerström som kommer att träna både A-laget och U18-laget i år.

Uppstartslägret i Tellushallen vänder sig till alla som kan och vill spela volleyboll i division 2 och/eller Stockholm Cup (U18). Det blir två pass på lördag, med lunch emellan, och ett avslutande tränings- och matchpass på söndag.

Angelica Ljungquist, Sveriges bästa volleybolltjej genom tiderna är på plats för att hålla i träningarna.

– Det blir stimulerande. Hon har varit proffs i 20 år och har bland annat blivit utsedd till bäste blockare i Champions League-slutspelet. I dag är hon 42 år, men det syns att hon har sysslat med elitidrott om man säger så, säger Lars-Göran Åkerström.

Under de senaste tre åren har Vallentuna tappat 35 spelare. Några har flyttat till USA, några har gått till Sollentuna och några har lagt av, berättar Åkerström.

– Men nu hoppas vi locka tillbaka några. En hel del är ju kvar på byn, här hemma. Och att börja igen efter ett par års uppehåll är inga problem. Det är som att cykla, har man en gång lärt sig volleyboll så kan man det, säger han.

I fjol kom Vallentunas A-lag femma i division 2. I år finns chansen att nå topp tre och kanske gå upp i ettan, tror Lars-Göran Åkerström.

– Det tror jag. Men först gäller det att få ihop en bra trupp.

Och det arbetet startar alltså i Tellushallen redan nu i helgen.