ANNONS

Supertalangen lämnar BP för franska ligan

Brommapojkarna klarar kval i sista matchen i Allsvenskan
Jack Lahne gjorde mål bland annat i sista seriematchen hemma mot Trelleborgs FF.
BP åkte ur Allsvenskan, men 17-årige anfallaren Jack Lahne slog igenom med dunder och brak. Den vindsnabbe supertalangen från Höglandet följer dock inte med klubben till Superettan. I stället går han till SC Amiens i franska ligan, först på lån men med en köpoption, enligt uppgifter till SportExpressen.
ANNONS

Jack Lahne slog sig in i BP:s startelva i höstas, då blott 16 år gammal. Han tog Allsvenskan med storm och gjorde fyra mål i seriens slutskede. Efter det har den snabbe anfallaren varit ett hett villebråd för både allsvenska och utländska klubbar.

Prislappen på cirka 15 miljoner kronor har emellertid skrämt bort allsvenska intressenter och i stället har BP fört diskussioner med utländska klubbar.

Endast läkarundersökning återstår

Nu står det klart att Lahne går till franska SC Amiens i Ligue 1, enligt SportExpressen som skriver att Lahne lånas ut fram till sommaren och därefter har Amiens en köpoption på honom.

Det som återstår är att Jack Lahne ska läkarundersökas innan han kan presenteras av SC Amiens. I laget finns sedan tidigare Emil Krafth och Saman Ghoddos. Klubben är trea från slutet i den franska ligan och kämpar för att undvika nedflyttning.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.