ANNONS

Supertvillingarna försvarade sitt SM-guld

Thurin beachvolley
"Vi är jättenöjda med spelet", säger ”Thurin-twins” till CMore direkt efter matchen.
Kristina och Susanna Thurin är svenska mästare i beachvolley. De 25-åriga tvillingsystrarna från Sollentuna försvarade sin SM-titel från i fjol då de besegrade Sigrid Simonsson och Tarva Yoken med 2–0 i set i finalen i Tylösand i söndags.
ANNONS

– Helt underbart att vi lyckas försvara SM-guldet! All träning ger resultat – ett skönt kvitto. Vi lyckades kontrollera vinden mycket bättre än i semifinalen och kunde slappna av på ett helt annat sätt. Vi är jättenöjda med spelet, säger ”Thurin-twins” till CMore direkt efter matchen.

Thurin beachvolley

Tvillingarna Thurin från Sollentuna vann finalen i två raka set, 21–19, 21–16. Foto: Robert Boman

Systrarna från Sollentuna, som spelar för klubben 08 Beachvolley Club, har i flera år varit ett av landets bästa lag. De senaste säsongerna har de tävlat både flitigt och framgångsrikt på världstouren, FIVB World Tour.

Dominerat på Swedish Beach Tour

Så sent som i juni säkrade de en historisk tredjeplats när världstouren besökte Aydin, Turkiet. Det var Sveriges första pallplats någonsin på FIVB World Tour. Dessutom har de varit i final på samtliga tre stopp på Swedish Beach Tour, den svenska elittouren i beachvolley, hittills i sommar så de var en av förhandsfavoriterna i årets SM-turnering.
Och de stod alltså pall för trycket. I semifinalen låg de under, men vände till 2–1 mot Sofia Ögren och Camilla Nilsson. I finalen gav de dock aldrig motståndarna, Sigrid Simonsson och Tarva Yoken, en chans. Segersiffrorna skrevs till 21–19, 21–16.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Sollentuna direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.